Руски медии твърдят: Почина най-известният двойник на Путин

Руски медии твърдят, че това не е Путин, а Егор Дмитриевич Новиков

Руски медии твърдят, че това не е Путин, а Егор Дмитриевич Новиков

Онлайн изданието https://censoru.net/ твърди, че най-известният двойник на руския президент Владимир Путин -  Егор Дмитриевич Новиков - е починал.

За Новиков се твърди, че е служител на Федералната служба за охрана с позивна "Старпер" (Думата има много значения, от "ветеран" през "дъртофелник" и дори "дърт пръдльо").

Руските медии от години пишат, че Путин има няколко двойника, които периодично вземат участие в публични мероприятия вместо президента на Русия.

Според старши научният сътрудник в Руската академия на науките Юрий Медовар, Владимир Путин не е присъствал на откриването на Кримския мост.

Тогава медиите показаха как Путин шофира огромен тежкотоварен камион и пръв преминава с него по вече готовия мост.

Медовар, обаче, смята, че това не е бил Путин.

"Лицето беше много по-кръгло. Сигурно беше някой от двойниците. А и кой ще рискува? Когато Путин отива в някой град заваряват шахтите на канализацията, страх ги е да не го застреля терорист. А тука - мост, може даже с ракета да го стрелят", казва той пред "Аргументи и факти".

Още през 2013 година журналисти проведоха голямо разследване за двойниците на Путин, обръщайки внимание на разликите в редица съществени елементи на лицето на президента и тези на двойниците му.

Превод: Faktor.bg

putin-dvoynik.jpg