Руският сепаратист Гиркин: На прага на военно поражение сме, невъзможно е да бъде избегната катастрофата

Игор Гиркин

Игор Гиркин

Независимо от предупрежденията към Игор Гиркин, бивш "министър на отбраната" на така наречената ДНР, за последствията от критиките му срещу президента Владимир Путин той отново прогнозира катастрофа на Русия.

В своя Телеграм-канал Гиркин пише, че "руската армия е на ръба на военното поражение, а за това е отговорен непосредствено Путин".

"Русия е на прага на военното поражение и никакво превземане на малки градчета и селца не променя ситуацията. За това трябва да отговарят не само бездарните генерали и користните чиновници, но и главнокомандващият, който ги е назначил и упорито не желае да ги смени", смята той.

Гиркин добавя, че през последните 8 години неговите предупреждения са били игнорирани от Путин и руските власти.

По думите му, дари да спре да критикува Путин, военната катастрофа на Русия не може да бъде предотвратена и отсрочена.

Припомняме, че Игор Гиркин писа, че очаква загуба на Русия не само на окупирания Крим, но и на Кубан в случай на поражение във войната с Украйна.

Игор Стрелков, който е пенсиониран полковник от ФСБ, получи през 2014 г. огромни средства от руския олигарх Константин Малофеев, за да организира проруски сепаратистки бунтове в Донбас. Бе назначен и за министър на отбраната на т. нар. Донецка народна република. Той ръководеше превземането на Славянск през пролетта на 2014 г. и се смята за пряк участник в свалянето на малайзийския пътнически самолет Boeing 777, изпълняващ полет MH17. При тази терористична атака на 17 юли 2014 г. загинаха 298 души.