Специалният представител на Германия за Западните Балкани пристига в Скопие

Мануел Сарацин

Мануел Сарацин

Специалният представител на Германия за Западните Балкани Мануел Сарацин пристига на официално посещение в Република Северна Македония, съобщиха от секретариата но европейски въпроси в Скопие, цитиран от БТА.

Сарацин ще се срещне с вицепремиера по европейските въпроси Боян Маричич, а фокусът на разговорите ще бъде френското предложение и процесът на европейска интеграция страната, както и ситуацията в региона.

След председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, който пристигна в страната, за да разговаря с президента, премиера, правителството, коалиционните партньори на СДСМ и заяви, че предложението на ЕС за преговорна рамка е твърде важно и трябва да бъде подкрепено, Сарацин е следващият представител на ЕС, който идва в Република Северна Македония, след като стана ясно, че предложението предизвиква напрежение в страната. Част от политическите партии смятат, че то не е приемливо и настояват правителството да го отхвърли, а правителството провежда редица консултации, за да разяснява съдържанието му.

Сарацин ще се срещне и с министъра на външните работи Буяр Османи.