В Санкт Петербург изобразиха Владимир Путин като Октавиан Август

В Санкт Петербург вдигнаха статуя на Владимир Путин, на която властелинът на Кремъл е изобразен като римския император Октавиан Август, съобщава PR-експертът и журналист Алексей Коломенцев във Facebook. 

Статуята е поставена пред строителния търговски център „Европа“ през лятото на 2019 г., заедно със скулптурни изображения на други императори. В скулптурата на Август римският император невероятно наподобява на руския президент. Императорът стои, опирайки се с едната си ръка на щит с изображение на римска вълчица, а с другата сочи покровителствено към Запада. 

Въпросният търговски център е добре известна незавършена сграда в Санкт Петербург, строена от компанията Redi още през 2003 г. Проектът на търговския център е разработен от архитектурно студио 44 на Никита Явеин, но поради разногласия с клиента, тази компания се оттегля от проекта. Дълги години практически завършеният търговски център остана незавършен, тъй като компанията "Лененерго", поела да довърши проекта, не е изпълнила все още задълженията си за свързване на съоръжението към електропреносната мрежа. 

превод: Faktor.bg