​Кутев екзалтиран: БСП спаси държавата от банковата криза

Борисов и ДПС се опитаха да я фалират

БСП заедно с търговските банки спасихме държавата от банковата криза, от този бандитизъм. Това заяви екзалтиран Антон Кутев, един от най-приближените хора от обкръжението на бившия лидер на партията Сергей Станишев в студиото на Би Ти Ви.

Червеният депутат в прав текст нападна лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, обвинявайки го, че заедно с хора в ДПС се е опитал да колабира държавата, да се възползва от ситуацията в КТБ, за да яхне отново вълната и да посочи себе си за "спасител".

Те се опитаха да дестабилизират държавата през банковата система, за да свалят правителството. Именно Бойко Борисов и ДПС прокараха идеята за банковата ваканция. За мен това поведение на Борисов е равносилно на престъпление към държавата. Ако в БСП бяхме се поддали – щяха да имаме фалирала държава. Борисов не е човек, който може да предвижда процесите. Той може само да руши. След като избухна кризата в КТБ той се опита да се възползва от този процес. Алармираше чрез медиите, че държавата е във фалит. Беше готов дори да стане премиер, за да каже, че той единствен може да оправи нещата, коментира Кутев.

Той е категоричен, че има начин да бъдат спасени парите на вложителите в КТБ. Сега най-важно според депутата е да се реши този казус – държавата да гарантира опирайки се на закона парите на вложителите. Експертите на БСП смятат, че това може да стане чрез допълнителна намеса на държавата, като разплащанията бъдат направена чрез банка “Кредит Агрикол”, посочи още червеният депутат.

Що се отнася до отказа на БСП да подкрепи актуализацията на бюджета, Кутев защити отново позицията на партията.

Сега чрез медиите се създава усещането, че има нужда от актуализация на бюджета. Но според наши експерти актуализация би могла да се прави само на бюджета на Здравната каса, въпреки че на този етап няма липси, които да налагат това, за такива може да се говори към края на година. Но буферите в бюджета по никакъв начин не налагат актуализация на бюджета като цяло, това е нашата категорична позиция.

Антон Кутев бе категоричен, че няма да участва в надпреварата за лидерския пост в столетницата.

Дори и да ми издигнат кандидатурата за лидер на партията – няма да приема. Заразен съм по наследство с БСП, отсече депутатът.