Евролистата на БСП ясна: Деца на номенклатури, руски граждани, десари и млади комунисти

Нинова и Станишев

Нинова и Станишев

Листата на БСП за предстоящите евроизбори вече е сглобена почти на 100%. Единствените колебания все още били около името на Сергей Станишев. В най-добрия случай Нинова възнамерява да му предложи унизителното пето място, но не било изключено да бъде и след шеста позиция или изобщо да отпадне. Това съобщиха пред Faktor.bg източници от червената централа.

Второто място след Елена Йончева е твърде обещано на Деница Златева, новата любимка на червената шефка. Съпротивата в партията срещу нея е голяма, активистите питали – какъв е приносът й за БСП?

Трето място изненадващо ще бъде отредено на бившия ексдепутат Янаки Стоилов, който отпадна от настоящия парламент след реформите на Нинова. Тя обаче се реванширала по този начин към него, защото бил единственият, който не я атакувал с компромати.

На четвърта позиция в евролистата е ексминистърът от проваления кабинет на Жан Виденов – проф. Румен Гечев. На „Позитано” 20 нямат яснота как се е промушил.

Пети с много въпросителни за сега остава Сергей Станишев, а шести е скандалният Момчил Неков. Младият социалист и сега е евродепутат, но спечели мандат с преференцията 15:15, измествайки стари кримки. Преди месец пък Неков се изцепи, че комунизмът и отминалото време на Живков и БКП били хубаво нещо. Вероятно заради това изказване, клонящата към националсоциализъм Корнелия Нинова му дава отново шанс.

Старият ветеран Пирински отпада категорично. Петър Корумбашев също остава на задни пизиции.

Така, най-общо казано, в евролистата на БСП ще бъдат деца на номенклатури, руски граждани, десари и млади комунисти.