Опасност! Стената на язовир „Студена” може да се скъса

Има опасност язовирната стена на „Студена” да се скъса и да залее селища в района на Пернишко. За това алармира от bТВ кметът на миньорския град Росица Янакиев.

Тя обяви, че са се получили пукнатини преди година след земетресението, което разлюля района, но до сега институциите не са направили нищо необходимо. Янакиева отчете, че в района на Перник има опасни жилища за живеене, а за 224 сгради е подписала документи за разрушаването им, но ако се лишат и от тях хората няма къде да живеят. В съда според Янакиева пък се водят нас 500 дела срещу държавата за отказ от помощ. Според нея хората от областта са скептично настроени и към застраховките, защото за жилища, застраховани за 45 хил. лв., хората са получили 25 лв. 

Росица Янакиева упрекна бившия вътрешен министър, че като председател на междуведомствената комисия, създадена за преодоляване на последствията след земетресението не е свършил почти нищо за хората. Преди месец пратила сигнал и до служебния вътрешен министър Първанова, но и до сега няма отговор.