Орешарски се похвали: Успяхме да съставим правителство и да подобрим бизнес средата у нас

Искам да променя ЕС в посока към грижа за хората, каза още Шулц

Въпреки тежките политически условия, успяхме да съставим правителство. През последните месеци работим за подобряване на бизнес средата. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски на откриването на предизборната кампания на Коалиция на България за предстоящите евроизбори в НДК.

В условията на инициирани и стимулирани протести успяхме да запазим обществения ред и да се борим за връщане на доверието у хората, добави премиерът. Кандидатът на ПЕС за председател на Европейската комисия Мартин Шулц, който е у нас за откриването на кампанията на Коалиция за България, пристигна на Летище "София" с час закъснение.

Той каза пред журналисти, че неговият апел към хората е да отидат да гласуват на евроизборите. Шулц посочи, че за първи път избирателите могат да влияят директно на посоката на Европейския съюз и напомни, че Европейският парламент ще има решаваща роля за избора на председател на ЕК.

Според Шулц у много от гражданите на ЕС има усещане, че ЕС не се интересува от индивидуалния им интерес и от техните проблеми. Искам да променя ЕС в посока, че към грижа за тези хора - за хората, които са на около 50 години, загубили са работата си и не могат да си намерят друга, както и за техните деца, които са добре образовани, но не намират работа, коментира той.

В залата присъстват още председателят на Народното събрание Михаил Миков и министри от кабинета.