Ивайло Цветков - Нойзи: Тези лидери на “Демократична България" да се махат

“Реакцията на “Демократична България” е част от масовата инфантилизация, на която това обединение е жертва, особено в кресливото там ядро.” Този коментар направи пред 24chasa.bg Ивайло Цветков- Нойзи, който стана поредната жертва на публичен линч от страна на симпатизанти на коалицията.

Десните му посегнаха заради интервю по телевизията, в което каза, че Бойко Борисов е като Левиатан (библейско чудовище) в сравнение с някои активисти вдясно. Този коментар разгневи бившия съдия Методи Лалов, който стана столичен общински съветник. И той публикува враждебен пост във фейсбук срещу Ивайло Цветков, въпреки че Нойзи от години придава смисъл на това, което се нарича градска десница. Той бе и в политическия съвет на “Нова република” - коалицията на ДСБ за вота през 2017 г., след като партията на Христо Иванов тогава отказа да се яви заедно с традиционната десница.

“ДБ е дистимифицирано, т.е. обездушено априори нещо, което с тези лидери никога няма да стане сериозен политически фактор. Те не могат и няма да могат да се издигнат до нивото на своите избиратели, заради които сърцето ми кърви. Реакцията срещу Хазарта и Радан (който щял да “разпада” тази обречена “коалиция”, в която той е единственият актив), препотвърждава всичко. Ерго, тези лидери да се махат.” Така Нойзи коментира нападките срещу себе си.