Шефът на СБЖ: Политиката на Путин утвърди Русия като могъща страна на велика нация, лъжа е, че там няма демокрация

Снежана Тодорова позори СБЖ, който е превърнат от нея в присъдружна организация на БСП и филиал за пропаганда на руското посолство

Снежана Тодорова

Снежана Тодорова

Огромната подкрепа за поправките, които бяха гласувани в Конституцията на Русия, означава, че те не са просто предложение на ръководството на Путин или конкретно на самия него. Това заяви пред телевизия Евроком председателят на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова. 

"Масовото участване в референдума и най-вече положителният вот от над 77% от гласувалите показват, че народът и ръководството на Путин са заедно, което говори за една вътрешна стабилност. Не може и да не се каже, че това е и победа лично на Путин", коментира още тя.

Тя е против твърдението, че в Русия няма демокрация. Според нея Путин се е превърнал в нарицателен образ.

"Руснаците казаха - ние сме "за" Путин. Цялата атака, която се води срещу Русия и конкретно срещу президента, е именно защото Русия има успех и страната се очертава като много важен и решаващ фактор в световния ред", категорична е тя. 

Според нея този факт не може да се приеме от Запада и Русия за тях винаги ще бъде подложена на критика. 

"Русия е била и е световна сила. Русия е империя", допулнни председателят на СБЖ.

"Ясно е, че политиката на Путин утвърждава силата и могъществото на една велика страна и една велика нация. Това никой не може да го отрече", казва Тодорова.

Тя споделя мнението, че категорично трябва да се премахнат санкциите срещу Русия, Куба и Венецуела. "Санкциите са нещо отвратително, което потиска и мачка обикновените хора", сподели пред Евроком Снежана Тодорова.

В нагласеното интервю във възхвала на Путин и неговия антидемократичен режим, Тодорова повтаряше само заучени пиарски фрази, без да приведе нито едно доказателство. А и водещият от проруската медия не и зададе нито един провокиращ или уточняващ въпрос. Снежана Тодорова от години открито се афишира като проводник на руските хибридни игри в България и един от видните пропагандисти на путинизма у нас. Проблемът е, че по този начин тя злепоставя и позори СБЖ, който е превърнат в подлога на БСП и филиал за пропаганда на руското посолство.