ДПС: Над 120 руски и китайски агенти са допуснати в България

Всички сертификати са издавани от лицето Стамен Янев, твърдят от ДПС


„Вчера от това място ви уведомихме за евентуален сигнал до главния прокурор, във връзка с анонимен сигнал получен в пощенските ни кутии. Този сигнал вече е изпратен до прокуратурата“, каза Хамид Хамид от ДПС, цитиран от БГНЕС.

„Има достатъчно конкретика, за да се разкрие чудовищна схема по придобиване на българско гражданство. В сигнала се твърди, че над 120 лица, които са основно китайци и руснаци, работещи за специалните служби са получили пребивавания, като са използвали един и същи суми и пълномощници. Ние настояваме тези твърдения да бъдат проверени. Всички инвестиции са на 1 милион лева. Всички сертификати са издавани от лицето Стамен Янев. Същият отново е назначен в агенция по чуждестранни инвестиции, като изпълнителен директор и от един служебен министър на икономиката, както и от Цар Киро“ , заявиха от ДПС.

От ДПС обещаха, че ще разследват всички нередности, които са намерили.

„Въпросите са дали това лице има тези близки отношения с министър-председателя на България, дали има връзка с Цар Киро“. Особено притеснително е, че законодателните инициативи с които искаме проверка на тези златни паспорти се прикрива от правителството. Те прикриват действия на лица, които са пряко свързани с властта“, каза Хамид.