Самолетът нарушител е имал камера, заснела всеки, приближили се до него

Целта на пътуването засега остава неизвестна, хората са изчезнали

Продължава огледа на самолета, който проби въздушното пространство на няколко страни от НАТО и кацна у нас. Свалят се натривки.

Самолетът е 6 местен. Той е бил добре поддържан. Машината лети на бензин и със скорост не по-висока от 300 км в час. Летял е много ниско, което според запознати означава, че пилотът е много добър.

“Това е бил международен полет. За него е необходимо да се излети от международно летище и да се кацне на друго  международно летище. В България има 5 такива: летище Горна Оряховица, летище София, летище Варна, летище Бургас и летище Пловдив. Законен полет от чужбина може да се осъществи, кацайки само на едно от тези летища”, обясни пред Нова телевизия пилотът с над 600-700 часа във въздуха на подобен самолет Венцислав Петров.

Причината да няма летателен план откритият у нас самолет все още се проверява. Целта на пътуването засега остава неизвестна.

По неофициална информация: двама души са пътували на борда му, намерена е и камера. Тя е била поставена на покрива на самолета със сим карта, в която са се съхранявали файлове. Такива камери се поставят, за да проследяват полетите. Тя е следила всеки, който обикаля, разкри неофициално един от следователите.