Добре им излезе пасиансът на московитите в България - кремълският диктат вече няма нужда от приркриване

Огнян Минчев

Огнян Минчев

Огнян Минчев*

Добре им излезе пасиансът на московитите в България. Работиха усилено десетилетия и успяха неколкократно да качат свои хора до върха - до невисокия връх на непретенциозна България, която винаги са смятали за своя колония по право. 

Днес, в усилни за Кремъл времена, те могат да се поздравят с постигнатото. Основни медии в страната са в огромна степен под контрола на петата им колона в България. В страната няма работещ парламент и стабилно правителство вече две години.

Управлява се еднолично от генерал, селектиран от РИСИ,

който  води последователна прокремълска политика от момента на встъпването си в длъжност. Руските корпоративни интереси са защитени и посредством скупчването на българските олигарси - подизпълнители на волята на "Големия брат" около едноличния държавен връх в София.

През целия период след 2000 г. в България няма нито едно управление, което да се е противопоставило на кремълския диктат от позиции на българския национален интерес.

Днес този диктат няма нужда дори да бъде прикриван.

"Крим е руски - какъв да е..." , "Докато управлява служебното правителство, България няма да предоставя на Украйна своите изтребители, нито своите зенитно-ракетни комплекси, нито танкове и бронетранспортьори..."

* Текстът е публикуван на фейсбук страницата на автора, заглавието е на Faktor.bg.