Окупаторите се опитват да обкръжат Авдеевка, но едва ли имат сили да го направят

Врагът е атакувал 21 пъти позициите на ВСУ, но без успех, казва Алексей Дмитрашковски

Вражеските войски в района на Авдеевка и Мариинка бяха подсилени със специално подразделение на 98-а десантно-щурмова бригада, предава УНИАН.

„През изминалото денонощие врагът се опита 21 пъти да атакува позициите (на украинските войски) в района на Авдиевка и Мариинка. Но безуспешно. Не постигнаха успех в нито една битка на фронтовата линия. През нощта врагът напълно преустанови атаките. Вероятно това се дължи на числените загуби на окупаторите. Вчера противникът загуби около две роти, сред които има и убитиу и ранени", коментира Алексей Дмитрашковски, говорител на съвместния пресцентър на Силите за отбрана по направление Таврия в фира на информационния телемаратон.

Според него, близо до Авдеевка и Мариинка подразделение на специалните сили на 98-а десантно-щурмова бригада се е присъединило към вражеското подразделение на 155-а бригада на морската пехота на Русия.

"Това е, така да се каже, укрепване на силите, но морално-психологическото състояние на тази част е почти равно на нула. Какво ще може да направи тази специална част, все още не се знае", добавя Дмитрашковски.

Превод: Faktor.bg