Отнемат книжката на кмета на Ахелой, задържан след гонка с полицията

Иван Георгиев той отрича да е бил пиян

Иван Георгиев, снимка: Факти.бг

Иван Георгиев, снимка: Факти.бг

Освободиха от ареста кмета на Ахелой Иван Георгиев и отнеха шофьорската му книжка, съобщава БНТ.

Георгиев беше задържан заради неподчинение на полицейско разпореждане. Органите на реда забелязали автомобила му да криволичи и решили да го спрат за проверка. Георгиев обаче опитал да избяга и започнало преследване.

Полицейската гонка из Ахелой приключва в края на улица "Елхово", където полицейските служители успели да спрат автомобила на кмета. Той се е държал арогантно, като отказал категорично да бъде тестван за алкохол и наркотици. Не представил нито шофьорска книжка, нито лична карта.

Това довело до ареста му. По пътя обаче за районното той се оплакал от силни болки в корема. Транспортиран е до болницата в Бургас, където му е извършен преглед и след това е отведен в Поморие.

Късно през нощта кметът на Ахелой Иван Георгиев е освободен от ареста и се прибрал в дома си. Откриваме единствено съпругата му, която обаче не е разговаряла с него за случая.

"Учуди ме. Не знам дали имат право да го задържат така без никаква проба, без нищо", заяви Божана Георгиева, съпруга на кмета на Ахелой.

В телефонен разговор с екипа ни, кметът отрече да е шофирал пиян. Не обясни обаче защо не се е подчинил на полицейското разпореждане и защо отказал да му бъде направена проба за алкохол. След като изпитал болки в корема е откаран в болницата.

Направен му е ехограф, който не установил нищо. Лекарите поискали да му вземат кръв, но тогава кметът изведнъж се почувствал по-добре. Арестът му днес бе сред най-обсъжданите теми в Ахелой.

"Да, понякога съм го виждал да кара пиян. Аз също консумирам алкохол, но не шофирам", заяви Вилъм Олст, жител на Ахелой.

От полицията съобщиха, че на кмета Иван Георгиев ще му бъде отнета шофьорската книжка и ще бъде глобен с 2 хиляди лева заради отказа да бъде тестван с дрегер и неподчинение на полицейско разпореждане.