ГРУ поема случая с падналия български самолет – каква истина да чакаме

ГРУ вече очаква старта на новата антибългарска операция

ГРУ вече очаква старта на новата антибългарска операция

Служебното правителство изпраща на съюзниците ни сигнал - където и да ходят, каквото и да правят, българите винаги ще опрат до услугите на руската мечка

Съпругата на загиналия майор Терзиев още дълго ще търси истината, защото във ВВС има омерта, поддържана от висшите етажи на властта

Димитър Иванов

Изпращането на черната кутия на падналия в Черно море МиГ-29 в Русия означава, че България поверява ключа за разкриването на истината за трагичния инцидент на Москва. Ако има виновни от българска страна, техните имена ще станат известни именно благодарение на прочитането на данните от черната кутия в Русия. Ако виновните са по цялата командна верига на ВВС, ако вината стига и до най-горните етажи, това може да бъде разкрито благодарение на черната кутия, която ще бъде 

разчетена с "братската", "безкористна" и "честна" помощ на Кремъл

 Ако трябва да бъде сменено цялото ръководство на ВВС заради допусната грешка, това отново ще стане благодарение на разчитането на данните от черната кутия. При това в Русия.

Хайде сега да помислим по-сериозно!

Ако виновните са наистина нагоре по командната верига, руснаците ще разкрият ли истината? Имат ли интерес да го правят, след като благодарение на настояванията на тези офицери продължава използването на старите съветски самолети и заради това държавата харчи стотици милиони и с тях пълни касичката на РСК МиГ.

Нека помислим и за една друга, по-интересна страна на въпроса. Ако случайно вината е в командната верига, а в Москва решат да не създават проблеми на тези хора, какво ли ще поискат руснаците в замяна?

Не е изключено също така самолетът, който последно е бил ремонтиран в Русия, да е паднал и заради некачествен ремонт. Има ли наивници, които смята, че ако е така, 

руснаците ще кажат истината и ще поемат отговорността

Ами ако самолетът е бил свален, по погрешка или умишлено, от руски стелт изтребител, намиращ се в района на инцидента?

Не на последно място, изпращането на черната кутия в Русия е и сериозен пропаганден актив за Кремъл, който търси по всеки един повод да уязви НАТО и да демонстрира, че държави като България остават завинаги зависими от Москва. Сигналът, който сега се изпраща е, че където и да ходят, каквото и да правят, българите винаги ще опрат до услугите на руската мечка.

Предвид всичко това, изпращането на черната кутия в Русия е като манна небесна за руската страна точно в този момент. Един неочакван подарък, които идва при руснаците и от който те ще се възползват максимално - и в пропаганден план, и като възможности за искане на доживотни услуги от евентуално виновни хора в България срещу руско мълчание или изкривяване на истината. Това е ценен актив. Така служебното правителство подаде топката на руснаците, които знаят как да я отиграят.
Именно поради тази причина и предвид важността на създадената ситуация, въпросът с разчитането на информацията от черната кутия вече е попаднал в компетентността на руските специални служби, с цел осъществяване на операция за влияние с дълготрайни последици. Компетентност по този въпрос в този случай има руската военно разузнаване ГРУ. 

Топката е в ГРУ,

 което има задачата да извлече максимална полза за Кремъл от казуса с черната кутия на разбилия се МиГ-29.
Престъпното е, че така топката ще бъде подадена на воле на ГРУ не от някой друг, а от българското служебно правителство.
Това може да бъде направено или от безгранична наивност, или благодарение на някакви дълбоки скрити зависимости на президента и ключовите фигури от служебния кабинет - министър-председателя и министъра на отбраната. Тези хора би трябвало отлично да си дават сметка какво вършат. По този начин те дават възможност на ГРУ да 

стартира нова многопластова и дългосрочна операция против България

И до ден днешен съпругата на загиналия майор Терзиев търси истината. По всичко личи, ако така се развиват нещата, тя дълго още ще я търси. Защото явно във ВВС има омерта, поддържана от висшите етажи на властта. Ако се разкрие, че вина за инцидента носи командната верига до стратегическо ниво, това със сигурност ще засегне президента, чиито хора са в играта. При това точна в момента, когато той се стреми да получи втори мандат, с амбицията да има конституцианни промени, които да увеличат неговите президентски правомощия. Тази катастрофа обаче обърква плановете му. Затова явно сега той и обкръжението му са решили да обърнат ситуацията в своя полза или поне 

да не допуснат истината да им навреди

 Затова пращат черната кутия в Русия. А руснаците знаят какво и как да си поискат насреща в замяна на оказаната услуга. Което отново вкарва в играта ГРУ, което е майстор на подобни скрити операции. Приятел, както и предател в нужда се познават... 

Катастрофата обърка плановете и на тези хора от командната верига на ВВС, които с престъпна самонадеяност разчитаха в тези невъзможни условия майор Терзиев да порази целта и да се завърне нормално в базата. Условията за майор Терзиев наистина са били невъзможни, предвид изключително трудната мисия нощно време над морето, която може да затрудни и най-опитните пилоти. За да изпълни тази изключително сложна задача, на майор Терзиев са били осигурени за подготовка смешните 12.5 летателни часа от началото на годината до трагичния полет. И отгоре на това, мишената е започнала непредвидено да пада по-бързо от нормалното, което е наложило пилотът да предприеме и рискова маневра... 
Майор Терзиев порази целта и докладва за това, но не се завърна. Защото очевидно е бил поставен, да не кажем натресен, в тази невъзможна ситуация. Изпратили са го на крайно сложна и рискова мисия - нощем над море с неговите 12.5 летателни часа от началото на годината, която отгоре на това се е усложнила в последния момент заради по-бързо падащата от очакваното мишена. Ръководителят на полета и командващите учението не са прекратили мисията като са видели как си развива обстановката, само и само защото целта е трябва да бъда изпълнена - мишената да бъде поразена и ВВС да демонстрира, че с МиГ-29 може да изпълнява и най-сложните задачи. Някой е настоявал да последно така да стане. Целта да се изпълни. Защото за някои целта оправдава средствата. И така да запуши устите на всички, които критикуват поддържането на старите съветски самолети до 2030 година и наливането на още стотици милиони, ако не и повече, в Москва.

Успешното изпълнение на тази задача трябваше да стане прелюдия към подготвянето на нови договори с руснаците - на първо време за модернизация на авиониката на МиГ-29, с което да се направи безалтернативно тяхното използване до 2030 г. Защото очевидно се подготвя и лъжата, че руснаците могат да направят МиГ-29 оперативно съвместим с НАТО и така да лети заедно с новите Ф-16. А оттам идват и новите договори за ремонт и поддръжка за още стотици милиони. И най-важното - "бетонирането" на лобито на МиГ-29 на позициите им и гарантиране на още 10 години на допълнителни към заплатите им летателни ежемесечни четирицифрени суми, за неизвестен на брой хора по щабовете нагоре и по командната верига. Същите щабни летци летят по няколко часа на година, но се водят на летателни длъжности. Ако го няма МиГ-29, техните допълнителни суми спират, което е лична причина да се борят със зъби и нокти за запазването на съветските трошки поне още 10 години. Защото те не могат да летят на друго.
Изпълнението на тази изключително рискова мисия от майор Терзиев им гарантираше удобното статукво за години напред. Тези, които са предвидени за кариерно развитие нагоре по щабовете и към министерството, се надяваха техният опитен и свестен колега да свърши тази работа. От която те да се възползват. Очевидно той не е бил връзкар, както и не е бил предвиден за кариерно развитие. Затова на 47 години е бил само майор. Но за сметка на това е бил съвестен и уважаван професионалист, на който е можело да се разчита и за най-трудни задачи. И така, с него злоупотребиха тези, които го изпратиха на смърт заради алчността си и престъпното безумие да го натресат в такава невъзможна ситуация.
Сега всички те дружно гасят пожара. Дружески си мълчат. Включително и искат да запушват усти. И 

плашат тези, които говорят

 От ефира на телевизии се леят закани. Летят и есемеси. Истината обаче е като водата. Тя си намира път. Винаги си намира.
Светла памет на майор Терзиев и нека Бог даде сила и смелост на съпругата му Димитрина Попова да продължава да търси истината! Госпожа Попова е изключително смела жена, която изненадващо им обърка сметките. На всичките. 
И нека най-накрая българското гражданско общество започне да обръща повече внимание на отбраната и да спре безумното намерение черната кутия да бъде пратена в руската черна дупка, от която ще изпълзят черните чудовища на тайните операции на ГРУ.