Петиция за импийчмънт: Радев стана президент с измама, води проруска и антибългарска политика

Воюва срещу парламентарната демокрация

Румен Радев

Румен Радев

Президентът Румен Радев води проруска и антибългарска политика, видимата му жажда за власт и установяване на президентско управление е пряко покушение против парламентарната демокрация и националните ни интереси.

Това се казва в петиция за импийчмънт на Радев, чийто автор е от доц. Момчил Дойчев, преподавател по политически науки в НБУ и съпредседател на Атлантическия съвет на България.

Пълният текст на документа:

Румен Радев стана президент с измама, веднага след като напусна ВВС, без да се съобразява, че като генерал би следвало да бъде безпартиен, а не прикрит фактически Партиец от партията на "бившите" комунисти БСП.

Румен Радев бе посочен като най-подходящ кандидат на АБВ и после на БСП от генерала от руските тайни служби Леонид Решетников след проведено социологическо проучване какъв да е профила на кандидата за президент на бившите комунисти - мъж, военен, фалшив натовски генерал, прикрит отявлен русофил и слуга на посткомунистическата олигархия.
Според ген.Решетников: “Румен Радев може да изиграе забележителна роля и да бъде инструмент България да тръгне по пътя на самостоятелен избор, вън от НАТО и вън от Европейския съюз.”
От началото на първия си мандат и особено от началото на втория и особено при неговите служебни прителства Румен Радев доказа, че неизменно изпълнява поставената му задача от Решетников и руските тайни служби.
Той:
Дискредитира непрекъснато България като свободна, независима, евроатлантическа демократична нация.
Безогледно и безпардонно защитава интересите на Русия, а не на България на всички международни срещи, в които участва;
Всъщност Радев е "персона нон грата" за партньорите ни от НАТО и ЕС, не е канен до днес от нито един наш евроатлантически партньор, защото те не искат да слушат неговата изтърката плоча: "Говорит Москва".
Безпаронно и против всякакъв български национален интерес Радев подкрепя фактически Русия и нейната престъпна военна агресия против Украйна. Неговото настояване за "мир" и "неутралитет" очевидно помага на путинския нацистко-сталинистки бандитски режим, а не на мира.
Яростното му искане за непредоставяне каквато и да е помощ на нападнатата страна Украйна ясно показва неговата антибългарска проруска политика.
Румен Радев показа пълна неспособност да обединява нацията, напротив - с всеки изминал ден той разделя и противопоставя народа в името на собственото си властолюбие.
Радев обяви война на парламентарната демокрация. Видимата му жажда за власт, настояването на неговите агенти и подстрекатели за установяване на президентско управление е пряко покушение против парламентарната демокрация и българските национални интереси.
Румен Радев евсе повече вреден за българската национална сигурност. Като обяви открито война на законно избаронто правителство, той се оказа неспособен да изпълнява конституционните си задължения и да бъде обединител на нацията.

И затова незабавно трябва да му бъде поискана оставката!