Подоляк за руските ракети от Северна Корея: Никога досега "Оста на Злото" не е била толкова очевидна

Михайло Подоляк

Михайло Подоляк

Съветникът на ръководителя на кабинета на президента на Украйна - Михайло Подоляк, коментирайки информацията, че Русия използва срещу Украйна ракети, прехвърлени от Северна Корея, подчерта, че никога в историята „Оста на Злото” не е била толкова очевидна, а маските най-накрая са паднали.

"Вече няма маскировка... Руската федерация, като част от своята откровена геноцидна война, за първи път удари територията на Украйна с ракети, получени от... Северна Корея. Маските най-накрая бяха свалени", отбелязва Подоляк в канала си в Telegram, цитиран от УНИАН.

Той подчерта, че московският режим вече не крие намеренията си и не се опитва да представи широкомащабна завоевателна война като митична „денацификация“.

"Сега режимът на Путин удря по украинците с ракети, получени от държава, в която гражданите се убиват в концентрационни лагери: за нерегистрирано радио, за разговор с турист, за гледане на телевизионни сериали. Никога преди в историята класическата "Ос на Злото" не е изглеждала толкова очевидно, толкова карикатурно престъпна: Русия – Иран – Северна Корея. Режимът (в Руската федерация), който залива дрехите на опозиционерите с отрова, се обедини с деспотизма (в КНДР), където нежелани служители се разстрелват от противовъздушни оръдия, и фанатици (в Иран), които бесят хора за различна сексуална ориентация“, пише Подоляк.

В същото време той се чуди, дали светът е способен да устои на тази "Ос на Злото".

„Въпросът все още е дали силите на доброто, проукраинската коалиция, ще успеят да сключат най-ефективния съюз, който ще сложи край на съществуването на „Оста на Злото“ на 21 век“, заключи Подоляк.

Превод: Faktor.bg