Чудо: след Иисус Христос възкръсва и НДСВ

Царското движение бе заченато в грях, умря в срам, прераждането му е илюзия

Симеон Сакскобурготски

Симеон Сакскобурготски

Д-р Панайот Ляков

    Няма шега – ще се случи на конгрес през месец януари в София, столицата на България. Нейното на Държавна Сигурност Величество /НДСВ/ ще се измъкне от нищото, където бе погребано безславно и от живите по-живо ще атакува народа с „претопления” лозунг за „Почтенност във всичко”. Зад него ще се строи цялото царско войнство от монархисти имитатори, политартисти, патриотари комунисти, панслависти, нелегални кагебисти и русомили от всякакъв вид. Към тях ще се присъединят безсрамни анализатори и  медийни агитатори, влизащи в класическия сценарий „Те вървяха след войниците” /отдавайки се възторжено/. А съюзниците от Тройната далавера вече обарват доволни поотънелите си джобове и проглушават публиката с клишета за нормалност, диалог и разбирателство.
     Но какви са очакванията? Сензационното възкресение ще превърне Врана във свещено място, във
 
 втори Божи гроб 

Тук ще се стичат следовници от цял свят, за да се убедят в явяването,  опровергало класическото правило: „В политиката няма чудеса”. Ще славят Неговото име и талант да омае няколко милиона балами. Поклоническият туризъм ще процъфтява и ще носи огромни приходи, за тези които го ръководят. 

   Е, това се казва бизнес, рекъл Ахмед, Пророкът на абдалите, стар ортак на възкръсналия. И произнесъл опиянен поредната си знаменателна реч – абракадабра, завършваща с вектор, насочен към „Заедност”. Явно под този девиз ще стартира 

походът към явната власт

 на тандема ДПС и НДСВ, които незабавно и несимволично увеличиха доходите и имотите си през  2001 -2005 г. Те създадоха олигархично-мафиотския модел /ОММ/ на управление, който укрепна и заедно с опитната БСП се разви в престъпна мрежа, в която ГЕРБ се настани удобно, но поради необузданата си алчност, демаскира . И затова трябва да бъде сменен. Всъщност това е целта на възкресението на НДСВ, защото ГЕРБ е в кома и няма как да оживее поради тоталното скъсване с действителноста.
 
     През 2010 г. написах „ГЕРБ са новите дрехи на царя, Спасителят го игра генералот, но краят на приказката остава същият.” /”Синият идиот”, стр.27/. Обратната смяна на ролите се налага заради провалените фаворити на прехода, вадени като бели зайци от политическите „фокусници”. Всички те ваеха предизборни илюзии по примера на прочутия си предтеча княз Григорий Потьомкин*  и създаваха фантастична реалност, по-примамлива дори от комунистическите миражи. Там сред фалшивите декори на благополучие моделираните „герои” разиграваха вълнуващи етюди и привличаха тълпи от наивници.

    Принцесата на гражданите Меглена Кунева – Пръмова , спусната от висшите управленски етажи, откри хората от низините, все едно е паднала от Марс. С антураж от номенклатури и комсомолски активисти стартира Движението България на Гражданите /ДБГ/, но то бързо се срина от баналните й послания, отчайваща некомпетентност и лидерска немощ да представи каквито и да е реформаторски идеи
.
    Следващият бе Вождът на идиотите Бареков, който на социалната сцена изигра блестящо ролята на Спасител на онеправданите, едва свързващи двата края. В щедро финансирано и добре организирано сърцераздирателно шоу „България без цензура” той с пламтящ поглед и картонен меч обещаваше да накаже алчните капиталисти, да конфискува натрупаните богатства и да ги раздаде на бедняците. Те зачакаха социализЪма да дойде с кавалкадата на Бареков, но „балонът” от лъжи за нови заводи, хиляди работни места, щедри помощи, големи пенсии и прочие бързо гръмна. 

    Същата съдба сполетя и Мая Манолова, препускаща на бял кон върху  потьомкинската арена. Непремирима, немлъкваща и вечно сърдита тя  се изправи като приказна фея срещу мизерията на нещастните българи. Заредена от тяхната вяра в чудеса и от неистова амбиция вещаеше да срази безправието и да ги отведе в Света на безплатния обяд. Дойде за малко в Народното събрание и катастрофира на последните избори.

    Поредният измислен герой, „славей” на ъндерграунда и Аятолах на чалгарите, от шоуто „Има такъв спасител” бе програмиран като пробивна сила в нестихващата хибридна война на Кремъл срещу сигурността и евроатлантическата принадлежност на България. След като разруши два парламента и взриви последното редовно правителство остана извън Народното събрание, навярно и от политиката.

 „Спасител” стана доходна професия,

 но бързо се девалвира и  затова стратезите от ОММ са решили да реанимират НДСВ, забравяйки, че то също е провалена „рожба” на княз Потьомкин, тоест огромна измама. Краят на НДСВ: заченато в грях, умряло в срам няма да бъде променен и възкръсването му е илюзия. Защото  наистина в политиката няма чудеса.

*Княз Григорий Потьомкин, генерал фелдмаршал, фаворит на руската империатрица Екатерина Втора. Организира заселването на южните райони на Русия, завоювани от Османската империя. В стремежа си да впечатли Екатерина при обиколката и по тези места, нарежда по пътя й да се изградят декори на красиви селски къщи и да се докарат селяни с нови дрехи, които приветстват Господарката. Тази измама влиза в историята с израза „Потьомкински села” и става нарицателна.