Кремълска хибридка - Руското посолство в София реабилитира българския „монархо-фашизъм“ и цар Борис

Митрофанова и покойният цар

Митрофанова и покойният цар

76 години след болшевишкия преврат у нас, осъществен под дулата на Червената армия, Руското посолство, ръководено от българомразката Елеонора Митрофанова реабилитира топ символа на българския „монархо-фашизъм“ – самия цар Борис Трети.

Днес на фейсбук страницата на посолството изненадващо се появи текст със снимки, който припомня, че на днешния ден – 26 август 1934 година българският монарх открива тържествено паметника на славния връх.  Дипломатическата мисия припомня, че от 21 до 26 август1877 година е битката при Шипка, която се оказва решителна за изхода на Руско-турската Освободителна война. Малко по-късно мисията на Митрофанова прави нов реверанс към покойния цар, публикувайки цялото му слово, произнесено при откриването на паметника. Много са се постарали „братушките“, въпреки намаления състав на посолството. Публикациите са прецедент в отношение на съветска и путинова Русия към последната царска фамилия, какъвто по никакъв повод да сега не е правен.

До колко почтен и истински е този реверанс към монархията или просто става дума за обичайното

руско лицемерие,

но истината е, че десетилетия наред в СССР, Русия, а следователно и у нас Борис Трети и династията на Кобургите бе целенасочено  сатанизирана  с позорните клишета „монархо-фашисти“, кръволоци, донесли на страната няколко национални катастрофи. Това заклеймяване даваше легитимност на  знайни и незнайни червени активисти да се афишират като антифашисти и демократи, прикривайки по този начин престъпленията си избиването и тероризирането на хиляди невинни, заради несъгласието им с идеологията на червената чума.

Днешната  акция на Руското посолство, в памет на последния истински български монарх е поредната подла хибридна операция на Кремъл. Чутовният връх и опълченците се използват за руските политически домогвания. Да, в словото си царят говори за подвига на руските войни, но едва ли през август 1934 година е допускал, че десет години по- късно червеният ботуш ще прегази и окървави отечеството му. Русия, която е наследник на СССР и до днес не е дала обяснение, защо след като царят не е изпратил нито един български войник да се бие срещу руснаците и през цялото време на Втората световна война страната ни е поддържала дипломатически отношения със съветска Русия, Сталин ни обявява война в началото на септември 1944 година и без никаква съпротива прегазва България и я предава на комунистите за 45-годишен терор.
Толерирането на Борис Трети днес от путинистите е вероятно опит да изчистят гузната си съвест за тежките съмнения, че смъртта на монарха е извършена по нареждане на Сталин, от когото Путин днес се възхищава. И още - пак по съветска команда е взривен гробът му в двореца Врана, а по-късно тленните му останки са скрити неизвестно и до днес къде, а царската фамилия е изпратена в изгнание. Княгиня Мария Луиза в прав текст твърди, че убийството на баща й е дошло от Изток, насочвайки вниманието към болшевиките. Брат й Симеон Сакскобурготски пък поддържа най-баналната версия, че Борис е жертва на Хитлер. Той си знае какво му дава основание за това, но с жеста към Борис, руснаците правят мили очи и на сина му. Симеон винаги е подкрепял путинова Русия и никога не е казал осъдителна дума срещу режима в Кремъл. Той не осъди анексирането на Крим, не осъди и мръсната война на Русия срещу Украйна и вечният шантаж, на който е подложена България. Нещо повече – Симеон се застъпваше на няколко пъти за отпадане на санкциите срещу Русия и винаги е внушавал, че България не трябва да се отделя от големия си „брат“.