Заради вълчия глад за власт, БСП прави решителна крачка напред…в пропастта

Челният опит на лидера и единствен член на „България без цензура“ наистина може да спаси червените другари

Бунт по Решетников

Бунт по Решетников

Светослав Пинтев 

Новините тази сутрин бяха потресаващи, най-меко казано.
 Омбудсманът на републиката Мая Манолова ще сезира Конституционния съд за промените в ИК. И най–невероятното, потресаващо за широките народни маси събитие, титанът и „баща на българската демокрация“ Николай Бареков напуска политиката. Става редови учител.  Обясни във „Фейсбук“, че идвал край на неговата 
каторга в Европейския парламент

Мъка, мъка, мъка… 
Щял да подаде молба в МОН и да чака разпределение. Надявам се да е в някое село, където няма деца, те не заслужават това.
Каква човешка драма, какво себеотрицание, каква саможертва на полза роду, както казваше един друг циркаджия на прехода.  Почти се разплаках от тази постановка в стил „Многострадалната Геновева“.  Индже войвода е направо  разплакана гимназистка пред  пловдивския колос.
Очаквам Никито да облече бяла риза, да бодне карамфил в джоба и да тръгне към своята Голгота. Не за друго, а защото ще е ужасно точно този човек да учи децата. 
 Комбинацията от  имената „Бареков“ и „Манолова“   ражда у мен една единствена асоциация и тя се нарича 

„Костинброд“

Това име красно се превърна в символ на  преврат чрез медиите, на вълчия глад на БСП за власт, на който сме свидетели и днес. А този път води единствено към пропаст.
Сигурно не е случайно, че тази чудна двойка Бареков-Манолова шества в новините тази сутрин. Предизборно някак…
 А, и друга асоциация  се събуди – Цветан Василев, Пеевски, унищожаването на българските медии по най- циничен и отвратителен начин, безсрамното крепене на обречения кабинет „Орешарски“. И най-вече пълната мозъчна атрофия на червената върхушка, която тогава упорито отказваше да разбере, че  това правителство, родено в толкова тежък грях няма никакъв шанс. И подготвя началото на края на Столетницатна. Та се наложи лично

Ахмед Доган да разтури „седенката“

 Сокола може да е всякакъв, но никой не може да каже, че е глупав и не ги разбира тези работи. Ясно беше по онова време  за всеки разумен човек, че правителството на лъжливото овчарче е непоносимо за обществото, хеле пък за майстор в политическия бридж като Доган. 
Всички средно интелигентни хора бяха наясно, че правителството може да го спаси единствено Червената армия. Тя пък не дойде. Дойде пъдаря в лицето на почетния председател и обясни на партизаните да си обират крушите.
Сега те отново искат да се върнат, възползвайки се от грешните ходове на ГЕРБ, които си играят “ с Изборния кодекс на

 „Млад конструктор“

Имам чувството, че се инатяха за махането на преференциите и избор на  нова ЦИК единствено, за да се откажат от становището си в най-подходящия момент и да  изпързалят зрелищно БСП. Както и направиха днес. 
  "Преференциите остават, а също така ще бъде открита процедура за избор на нова Централна избирателна комисия", съобщиха управляващите на специална пресконференция. А сега?
В парламента ли, навън ли?
На всеки друг вероятно би се получило да бутне властта, която най-редовно се тресе от скандалите между „патриотите“, но не и на БСП. И да им се получи, още през есента катастрофата  „Орешарски“ ще им се види като приказка за нежни феи заради напрежението, което те самите генерираха в обществото. А това наистина ще е началото на края на Столетницата. 
Този неистов стремеж към властта на БСП, който не се крие, а даже се експонира, докарва до ярост страшно много хора, защото българите не са идиоти и знаят чудесно какво значи съчетанието БСП и власт. Особено, когато домогването до нея става със зъби и нокти, с непрекъснатото влудяване на обществото. Единственият им възможен партньор ДПС показва, че си е взело поука, като търси заобиколни начини да се докопа до нея. 
БСП си действа 

с рогите напред     

„Ако Корнелия Нинова не се е замисляла за предсрочни избори, е време да се замисли и да ги направи“, разправя Мария Пиргова.  Наистина е гениална т. нар. политоложка, както вече отбелязахме. Изобщо не мога да си представя Корнелия Нинова да мисли… По този въпрос, де.
Това е като да кажеш, че 

кучето не се е замисляло за кокал
 
 Според  Пиргова властта трябва да се смени. Каква изненада. И според Путин, Румен Радев, Корнелия, Кирчо Добрев и сие. 
Циркът става грандиозен с всекидневните номера на социалистите.  
„Левицата очаква да се създаде общ фронт от леви, десни, граждански и НПО организации, които да имат за цел запазване на демокрацията у нас във всички нейни форми“, заяви Христо Проданов от БСП. 
Да паднеш от смях. БСП иска да се съюзи с тези, които под път и над път феновете и наричат „соросоиди“ и кълнат грозно, защото са проевропейски настроени и не искат в родината си тирания, управлявана дистанционно от Путин. БСП иска да брани демокрацията, която сама застрашава. И напъва с всички средства към тази цел, очевидно смятайки публиката за сборище от дебили, както определи нацията ни един червен депутат.   Дори БКП беше повече в час.
БСП така и не разбра, че единственият шанс да приспи страховете на хората е да се прави на бяла и добра, да е диалогична, конструктивна, да докаже някак, че не е троянски кон, в който се крият полкове с озверели путинистки нацисти. Да беше се поучила поне от Бареков. Не, че някой му вярва, но поне на момчето му стига акъла да предприеме някакъв полезен ход. Не и на Корнелия Нинова.   Челният  опит на лидера и единствен член на „България без цензура“ може да спаси БСП и един ден дори да утоли вълчия й глад за власт. Хващам бас, че Корнелия няма да го последва или да се укроти поне. Ще направи решителна крачка напред…в пропастта.