Политолог: Путин сам си подписа присъдата. Много скоро ще плати скъпо (ВИДЕО)

Путин сам си подписа присъдата, много скоро той ще си плати скъпо за действията срещу Навални... Къде им е силата на властите и всенародната подкрепа, ако печелят избори, като не допускат опозиционните кандидати, като  ги тровят тайно и съдят незаконно, след като от страх пред протестиращите закриват станции на метрото. Те се опират само на нашия страх. Ако се освободим от този страх, можем да освободим родината от шайката крадци-окупатори. Ще направим това. Длъжни сме да го направим. Това заявява Владимир Пастухов, доктор на политическите науки, научен сътрудник в Оксфорд.

Покушението срещу Навални отприщи цяла верига събития, смята той.

Феноменът „Навални“ е повече от самия Навални, това е политически ефект, предизвикан от целенасочените действия на самия Алексей и хаотичния отговор на властите. Кремъл сам го роди и по класическата рецепта се опита да го убие , но в крайна сметка ще загине от него.  
"Навални" се оказа опасно вирусно заболяване, което покоси Путин. Той ще поживее още известно време, страдайки от тежка хронична умора и ще се спомине", смята  експертът.   

"Кремъл не послуша Чърчил, който казва, че за "един политик всяко появяване в пресата е полезно, освен това в некролог." Противодействието на Кремъл само укрепи Навални като главен лидер на опозицията. После все пак решиха да напишат некролог за него, но беше твърде късно", констатира той. "