Пощенски служител в Пенсилвания се отказа от показанията си за изборни нарушения

Пощенският служител на щата Пенсилвания Ричард Хопкинс, който се оплака от нередности при отчитането на гласовете, оттегли показанията си, съобщи в. „Вашингтон Пост”.

Според изданието работникът в сферата на услугите Ричард Хопкинс първоначално е заявил, че началникът на пощенската служба в Пенсилвания е инструктирал подчинените да завеждат бюлетините, получени след изборния ден с по-ранна дата. По-късно в хода на разследването Хопкинс заяви пред Службата на генералния инспектор на пощенската служба на САЩ, че се отказва от твърденията си и подписа отказ от отговорност, пише изданието.

Общите избори в САЩ се проведоха на 3 ноември. Според оценки на водещи американски медии, кандидатът за президент на САЩ Джоузеф Байдън си е осигурил повече от 270 електорални гласа, които са му необходими, за да победи републиканеца Доналд Тръмп в борбата за президентския пост. Байдън обяви победата си на изборите. Тръмп не призна поражението и обяви намерението си да се обърне към съдилищата по отношение на преброяването на гласовете, тъй като според него е имало многобройни нарушения от страна на демократите./БГНЕС