Потомствен агент на ДС съветва Иво Христов в ЕП

Георги Готев

Георги Готев

Евродепутатът Иво Христов взе в екипа си потомствения агент на Държавна сигурност Георги Готев. Новината съобщи Николай Стефанов във Фейсбука си. Повод за публикацията е случая от вчера, когато докато Бойко Борисов говореше в Брюксел пред журналисти, Готев на няколко пъти се опита да го атакува за мистериозното „разследване“ срещу премиера в Испания. 

„Георги Готев е доставчик на услуги на евродепутата от БСП и бивш съветник на президента Румен Радев - Иво Христов. Очевидно услугите, които трябва да доставя ДС агентът, е да дебне Бойко Борисов по ъглите и да грачи фалшивите новини, разпространявани и поръчвани от Елена Йончева, палето на банкера-беглец Цветан Василев - Георги Георгиев, известен като Жоро Тъпото, както и от самия Иво Христов, потомък на ГЕРУ“, пише Николай Стефанов в социалната мрежа. 

Готев е вербуван от ДС през 1983 г. под псевдонима Иванов. Работил е във ВГУ в качеството си на секретен сътрудник. Припомняме, че той е потомствен агент. Баща му – покойният журналист Горан Готев, също е бил агент на ДС, докато работи като кореспондент от чужбина за „Работническо дело“ и в. „Дума“. 

Симпатиите на Иво Христов към бившите ченгета са обясними. Самият той е син на кадрови офицер от РУМНО и внук на шумкари. Баща му Христо Петков Христов е изпратен в Посолството на НРБ в Брюксел като съветник по политическите въпроси. Това е прикритието му. А по-важната му дейност е на резидент на РУМНО в Брюксел. Вече е полковник и в Разузнавателния пункт (РП) на РУМНО в Брюксел се подвизава с псевдоним „Дилянов“. Работи здраво срещу НАТО и ЕИО в полза на общата антинатовска и антимариканска политика на ГРУ и РУМНО. Вербува и ръководи агентура, провежда разузнавателни и активни мероприятия срещу НАТО.  

ivo_hristov_gotev.jpg