Предизборен гаф в Кърджали: Симпатизанти на ДПС веят знамена с правописна грешка в името на града

Кандидатът на ДБГ в последния момент реши да не участва в дебатите

Симпатизантите обърнаха знамената и опитаха да скрият грешката

Симпатизантите обърнаха знамената и опитаха да скрият грешката

Дебатът между кандидатите за кметове в БТВ беше белязан от гафове. Антон Хекимян и екипът му бяха поканили първите четирима, според предварително социологическо проучване.

Учителят Стоян Георгиев, който е кандидат на ДБГ, не се появи. Дебатът започна между кандидатите на ДПС Хасан Азис, на ГЕРБ - Никола Чанев и на БСП - Милко Багдасаров. В началото и тримата бяха снимани в домовете си, за да покажат, че не живеят в лукс. Зад всеки един от кандидатите имаше агитка от 20 души, които ги подкрепяха в рамките на добрия тон и до сблъсъци не се стигна. Една от зрителките, които гледаха дебата на площада обаче забеляза, че на плакатите зад Азис пише "ДПС КАрджали". Азис обясни, че партията му не е писала знамена, а вината била във фирмата, на която са били поръчани. Симпатизантите веднага обърнаха флаговете, за да не ги снимат камерите. 

Чанев, Азис и Багдасаров изложиха своите идеи за промяна. Кандидатът на ГЕРБ обеща промени, които 16 години опонентът му от ДПС не е направил. Милко Багдасаров пък беше в неловко положение, защото като директор на най-голямото училище в Югоизточна България, трябваше да признава пред бившия кмет за помощта и ремонтите, които са направени.