Проклета бъди, страна! Родена си само за чуждо робство

Прав ли е бил султан Абдул Хамид?

Д-р Валентин Янев

Д-р Валентин Янев

Д-р Валентин Янев

„Проклета бъди страна! Родена си само за чуждо робство”
                                                               Султан Абдул Хамид

Милиони по света са изненадани и изумени от пълномащабната война предприета от Путин в Украйна. Аз съм  изумен обаче от размера на русофилството и путофилството в нашата страна. Изглежда то е по-голямо, отколкото в самата Русия. В дни, когато наблюдаваме как руската военна машина прегазва украинските градове превръщайки ги в руини! Заличава жилищни квартали, болници, детски градини,заводи, летища, магазини, електроцентрали, водопроводи, електропроводи и цялостната структура за живот на населените места, превръщайки милиони украинци в бежанци от собствената им земя, в България  неизброимо множество русофили потриват тайничко ръце и доволно мълвят: - „Получават си заслуженото тези американци и украинци. Та какво, НАТО до границите на Русия ли да стигне? Този Байдън ще подпали 3-та световна война! Тези бандеровци 8 години избиват мирно руско население в Донбас, е сега си получават заслуженото. Това са фашисти, нацисти и Путин трябва да ги изчисти. Този Зеленовски да се маха и да застане начело на държавата им някой друг, разумен за да спрат руснаците с военната интервенция. Този Запад докога ще се бърка в работите на Русия и вижте какви поразии направиха американците по света.” 

Значи навсякъде по света Русия  била освободителка, и в Афганистан, и в Чечня, и в Грузия, и в Казахстан, и сега в Украйна. Да не говорим, че по времето на социализма тя „освобождаваше“ и непослушните унгарци. „Освобождаваше“ и Чехословакия с обединените сили на Варшавския договор. Постара  се да „освободи“ даже и Титова Югославия  по времето на Инфорбюро, но нещо не се получи тогава. 

За нашите русофили Русия продължава да си бъде Освободителката на България от турско робство и вечната приятелка и покровителка на българските славяни, християни и прочие. Това е страната на справедливия комунизъм, който отново СССР безкористно го пренесе на българска земя през 1944 година. За българските русофили Русия е носител на най-благородните, справедливи, напредничави, велики социални идеи, които рано или късно ще бъдат наложени на всички народи по света. Както се казваше в един виц от онова време: И като започна една борба за мир, та камък върху камък не остана - както се случва сега в Украйна. Путин твърдо е решил да ги умиротвори и да ги направи неутрални, украинците, поне тези, които останат живи от бомбардировките. Та на света нямало друга по-социална държава, по-справедлив строй и по-щастливи хора от тези, които славословят путинофилите! Нашата България е била, е и ще бъде винаги редом с руските хора и великата им държава. И чудно защо украинците се съпротивляват толкова, та  колкото по-бързо приключи тази ограничена военната  операция с хирургични удари само по военни обекти, толкова по-добре ще е за украинците да започнат да живеят щастливо в една демилитаризирана, денацифицирана и неутрална държава. Ей тези, дето са биели донбаските руснаци, ще ги поизколим, така за назидание.
Не знам дали всички тези хора познават историята на България, Русия, Балканите и Европа? Който е нясно с историята на народите може да си обясни всичко случващо се в настоящето и може с голяма точност да предвиди бъдещето.

В цялата си история от времето на турското робство до сега Руската, после Съветската и сега пак Руската империя е гледала на българския народ като на малоценен народ, тор, която трябва да подхранва земята на държавата ни, върху която ще се посели великата Рус. Земя, обречена  да бъде постепенно колонизирана, като предмостие за овладяване на Проливите.

Във всички съдбоносни за България години и събития, Русия се е изправяла винаги  срещу нас. Ето ги и примерите без да претендирам за изчерпателност.

Режим на пълномощията. В продължение на около 2 години и половина от април 1881г до септември 1883 година  Търновската Конституция на България е отменена и са въведени извънредни пълномощия, чрез които да управлява Княз Александър Iви. Това грубо показване на правовия ред в държавата става с решителното съгласие и участие на Русия. През този период фактически управляват руски генерали и руски възпитаници, живели и образовали се в Русия., като ген.Ернрот, ген.Соболев, ген.Каулбарс, Теохаров, Агура, Теохаров, княз Хилков и др., като по този начин князът  губи контрол върху управлението и  България се превръща в  подобие на губерния, управлявана пряко от Руската империя.

Съединението  на България през 1885 година. Русия веднага се обявява категорично срещу него и е съорганизатор на две конференции в Цариград за възстановяване на статуквото. На тях тя постоянствува в искането съединена България да бъде наново раздлелена и източна Румелия да се върне на Турската империя.

Сръбско-Българската война през 1885 година.  Тя  представлява опит да се възстанови договореното на Берлинският конгрес разпокъсване на България чрез наказателна война, проведена от Сръбското кралство. Руската империя всячески подкрепя  Сърбия, като в началото на бойните действия издава заповед за изтегляне на всички руски офицери от командните длъжности  които заемат в българската войска като така я „обезглавява”.

Балканските войни през 1912-1913 година. Руската империя става инициатор за създаване на Балканският Съюз, в който ултимативно вкарва и България с обещание за присъединяване на поробена Македония към нея. Това се оказва един капан, заложен от Русия, който ни докарва първата национална катастрофа. Като венец на унижението ни руският император Николай II изказва  своята признателност и благодарност на румънският крал в Кюстенджа за това, че нанася  погром в гръб на воюваща България - подъл удар, поръчан от същия този руски император. 

Първата световна война. Руската империя обявява война на България и веднага на 14 октомври 1915 година руски кораби и самолети бомбардират Варна. Всъщност най-важното условие за влизането и във войната на страната на Антантата е задоволено и то е искането да и се дадат Проливите със задължителния към тях хинтерланд / обслужваща ги територия/, а това включва практически източна България с пристанищата Бургас и Варна. Ето каква съдба ни е чакала при евентуална съвместна победа на Руската империя с Антантата в Първата световна война. В Добруджа българите воюват успешно с руските армии на юг, предотвратявайки намерението им да преминат Дунава и овладеят страната ни.

В  периода между двете Световни войни. Русия дестабилизира вътрешното състояние на Царство България чрез създаване на колона от комунисти, терористи групирани в легални политически партии и синдикати. Руските комунисти са подбудители на терористични актове, атентати,  бунтове и въстания.

След 9 септември 1944 година. В България е наложена нова социално-обществена система по подобие на практикуваната  в Съветския съюз комунистическа система. Под ръководството и напътствията на съветските  „експерти” е избита интелегенцията на страната ни на брой около 20 000 души. Така се пресича естественото политическо, икономическо и културно развитие на страната, обричайки я на пълен васалитет спрямо Съветския Съюз. Това прави възможен опита на българските комунисти /Пленум на ЦК на БКП/ да ликвидират съществуването на българската държава като я присъединят към СССР през 1963 година.

Тези исторически факти бяха прикривани дълги години и премълчавани в учебниците ни по история. Те не се огласяват и сега. 

Сега, когато сме едва ли не в навечерието на Трета световна война, да се намират хора в страната ни, които да подкрепят един военнопрестъпник, какъвто се явява Путин и една държава агресор, каквато е Русия  по всички критерии за това определение, това е  деяние сравнимо със пораженческа пропаганда застрашаваща националната сигурност на държавата ни.

Същото предателско поведение имаше тази русофилска утайка и когато се водеше гражданската война западно от нас. Тогава група леви псевдоинтелектуалци направи даже подписка в защита на Сърбия срещу откъсналото се и обявило независимост Косово. Тогава пак НАТО било виновно за разпада на западната ни съседка, а не бесния шовинизъм на сръбските комунисти начело с Милошевич. 

Интересно ми е да видя как ще реагират тези наши русофили и сърбомани, ако Република Сръбска се отцепи от Босна и Херцеговина и обяви съединение със Сърбия. Това ще означава война на Балканите. Бих искал да ги видя тогава тези леви интелектуалци под какво ще се подписват тогава. Можеби за възстановяването на Югославия, за окупирането на Македония, за асимилирането на българите в Западните Покрайнини, за допитване сред шопите ни те сърби ли са или българи. Все интересни въпроси.
А какво да кажем за голямата руска военна база край Ниш, маскирана като център за борба с природни бедствия. 

Съвсем скоро Русия обяви, кои държави са вражески.  В дългия списък на посочените е и нашата държава. Сърбия разбира се е в групата на приятелските държави и съюзници на путинова Русия. Значи при определени обстоятелства ще бъдем подложени на военни удари, така както руските агресори бомбардират сега Украйна. Не е трудно да се досетим откъде ще доллетят руските ракети до нас. Разбира се, че от военния им център за борба с природните бедствия край Ниш. 

Историята обаче си има свой обективен ход.

Украйна ще излезе победител в тази война в крайна сметка.

Путин вече е новото въплъщение на Хитлер.

В Руската федерация ще започнат естествени процеси на разпад.

Не храня обаче никаква надежда, че русофилите, путинофилите и сърбоманите в нашата държава ще намалеят. Така е, когато  интелектуалният елит на нацията е бил унищожен през далечната 1944 година, а след това образованието и пропагандата е формирала в съзнанието на няколко поколения българи образа на идеалният съвършен комунист, интернационалист, национален нихилист, атеист, антимонархист и прочие.

Когато турският султан Абдул Хамид разбира, че в центъра на София е посечен най-великият български държавник след освобождението ни от турско робство- Стефан Стамболов, той има доблестта и прозорливостта  да възкликне горко: 

„Проклета бъди страна! Родена си само за чуждо робство.”

Когато виждам, чувам и споря с орляци русофили и путинофили кой е агресора и кой жертвата в тази жестока война, ми иде да извикам отчаяно изреченото от турския султан!