Протест срещу войната: Украинци и българи обявиха Путин за масов убиец

снимки: Faktor.bg

снимки: Faktor.bg

250 столичани излязоха на протест пред руското посолство, за да изразят своя гняв срещу възобновената от днес терористична операция на Русия в Украйна. Над 80 ракети бяха изстреляния срещу цивилни в Украйна. Олена Коцева, председател на Сдружението на украинските организации в България, заяви, че днес цяла Украйна "кърви, кървят и сърцата и душите на украинците в България. Путин е масов убиец и терорист, но отговорност трябва да носят всички руснаци", каза още Коцева.

Тя допълни, че България няма да бъде въвлечена във война с Кремъл, ако доставя оръжия, както правят други страни. Коцева коментира тезата на президента Румен Радев срещу подобно решение и я нарече "глупава и лишена от всякаква логика".

Коцева даде за пример редица европейски държави, подкрепящи Украйна с оръжие, които не са страна в конфликта. "Украйна ще победи, защото не е нашественик, а врагът е Русия", каза още Коцева. Протестиращи скандираха "убиец" и "слава на Украйна". 

Протестиращите разляха червена боя, като символ на пролятата кръв на хиляди невинни украинци, станали жертва на мракобесната война на Владимир Путин.

protesti35.png

protesti36.png