Протестиращи срещу болшевишката изложба: Окупатори, тук не е Москва! Подлоги на Макаров: Тъпунгери, честитете ни празника! (снимки)

Румен Петков получи специален "поздрав"

Снимки: Faktor.bg

Снимки: Faktor.bg

Десетки излязоха на протест срещу болшевишката изложба „75 години от освобождаването на Източна Европа от нацизма. България" пред Руския културно-информационен център в София. Недоволните от поредната руска провокация скандираха "окупатори", "тук не е Москва", "ибрици" и "червени боклуци" по адрес на българските социалисти, които дойдоха да открият събитието. Развяваха се плакати: "Сталин не е освободител", "окупация не е освобождение" и "СССР - поробите". Припомняме, че първоначално съветската изложба беше кръстена "Освобождение Болгарии". След намеса на МВнР обаче от руското посолство гузно смениха името. 

От руска страна, пред входа на центъра пък бяха издигнати българското и руското знамена в знак на кошмарната "братска дружба", която ни се натяква и навира в носа вече 75 години. На изложбата се появи и лидерът на АБВ Румен Петков, който беше изпратен от протестиращите с възгласи: "Пикльо". Протестът бе организиран от Николай Ненчев. На него присъстваха, както земеделци, така и привърженици на други партии, които са против подигравките с държавата ни, окупаторите да се наричат герои, а Русия - "страна-освободителка". След като започнаха да се разотиват гостите на руския посланик Анатолий Макаров, който е и организатор на събитието, те бяха освиркани. Гневна стара дама пък не си сдържа нервите и се провикна на развален български: "Тъпунгери, млъкнете, бе, честите ни празника!". Нахъсаната болшевичка вероятно е права за себе си, тъй като 9-ти септември е празник единствено за руските господари, които и днес се опитват да газят цивилизацията и да стъпват с червения си ботуш брутално, където им падне. 

protest_bzns3.jpg

Николай Ненчев и Лютви Местан

protest_bzns4.jpg

Хората на Макаров се опитаха да провокират протестиращите

protest_rumen_petkov.jpg

Румен Петков беше изпратен с освирквания от събитието