Протестиращи освиркаха Антоний и Митрофанова пред руската църква в София, руският духовник им показа с пръст, че са ненормални! (видео)

Руският опозиционер Евгений Чупов, избягал от режима на Путин

Руският опозиционер Евгений Чупов, избягал от режима на Путин

Руският митрополит Антоний, втория човек в Московската патриаршия след патриарх Кирил, бе посрещнат от протестиращи пред руската църква „Свети Николай“ в София. Украинци, руснаци, противници на режима на Путин и българи се събраха тази сутрин пред храма, за да изразят несъгласието си с визитата на висшия духовник, представляващ Църква, която благославя войната срещу Украйна, оправдава убийствата на невинни и се моли за победата на Русия над Киев.

Малко след като Антоний влезе в храма, пристигна и посланик Елеонора Митрофанова, която бе освиркана от протестиращите. Гневните граждани носеха плакати „Тук не е Москва“, „Спрете геноцида“, „Стоп на Путин“, „Путин Zдохни!“. Ненадейно от храма към 9,30 часа се появи Антоний, насочи пръст към слепоочието си и започна да го върти, демонстрирайки на гражданите, че нямат ум и са ненормалници.

Подобна наглост не бях виждало до сега, това не е духовник, а циник. Той потвърди, че е представител на църква, която подкрепя убийствата и войната. Бият камбаните на църквата, за да заглушат виковете на гражданите "Убийци!", заяви пред Faktor.bg Олена Коцева, лидер на "Мати Украйна" и организатор на протеста.

protest_antonii1.jpg

Визитата на Антоний е поредната подла руска хибридна операция срещу Украйна, свободния свят, България и православието. Целта на визитата, както Faktor.bg първи писаq е 


БПЦ да признае в спешен порядък Томоса на сръбския патриарх

в Белград за автокефалия на Църквата в Северна Македония, който е подкрепен за сега само от Москва. Освен това БПЦ трябва да поеме и неофициален ангажимент да не осъжда руските военни престъпления в Украйна, както и да отлага признаването на новата Независима Украинска църква. Идеята е да се демонстрира авторитетът на Кирил Гундяев и да се покаже, че Вселенската патриаршия и Вартоломей нямат такава роля  и влияние в православния свят. 

Антоний ще служи в руския храм заедно с най-видния руски агент за влияние в БПЦ – Ловчанския владика Гавриил.

protest_antonii2.jpg

Визитата на руския духовник можеше да бъде предотвратена от ДАНС и Външно министерство, но проруските сили в държавната администрация отново се оказа по-силни.

Припомняме, че през последните месеци Антоний бе изгонен от Германия, а Лондон му отказа влизане във Великобритания.

Именно заради поредния руски пробив в националната ни сигурност, вчера зам.-шефът на българския парламент ген. Атанас Атанасов поиска още тази седмица шефът на ДАНС да бъде изслушан по темата за посещението на Антоний.

Скандалът с руския гост се случва точно в седмицата, когато България получи червен картон за приемане в Шенген. Български държавници и политици обвиниха Нидерландия за изолирането ни, но явно не си дават сметка, че посещения като това на Антоний са ярко свидетелство, че сме ненадежден партньор, а границата ни е пробита.