Путлеристкият блицкриг се закучи, кой от килията на Милошевич в Хага ще пише писма до подполковник Путин?

Сталинистка доктрина, сталински методи, хитлеристки резултати - 4 300 ковчега потеглиха като „товар 200“

Капитан I ранг о. з. Васил Данов, специално за Faktor.bg

Приблизителни загуби на руския агресор през периода 24-26 февруари:
Самолети  27
Хеликоптери 26
Танкове 146
Бойни бронирани машини 706
Оръдия 49
Зенитно-ракетни комплекси „Бук“ 1
Системи за артилерийски огън „Град“ 4
Автомобили 30
Цистерни 60
Безпилотни летателни апарати  2
Кораби/катери 2
Личен състав 4 300

След като плановете за неудържим блицкриг се провалиха, престъпният кремълски режим започна да обстрелва граждански обекти, сред които болници и детски градини.
Путин вече влезе в историята като първия държавен глава, който ще бъде съден за четири от най-тежките престъпления според Международното право: геноцид, агресия, престъпления срещу човечността и военни престъпления.

4 300 войници без гробове

Човешките загуби са стряскащи. В Афганистан след десет години бойни действия загинаха 15 000 съветски войници; в Първата чеченска война за година и половина жертвите бяха 5 732, а във Втората чеченска, след 10-годишен период на епизодични бойни действия, загинаха  7 300 души. С тези темпове на загуби само след месец групировката за агресия буквално ще се стопи сред улиците на украинските градове.

ukraina_oleksandar_osik.jpg

Световният щампион по бокс Олександър Усик се завърна в Родината си, за да воюва за свободата й

Руският политик Лев Шлосберг алармира обществеността, че в Русия действа разпореждане, съгласно което загиналите в Украйна руски  военнослужащи остават без... гробове. Походни крематориуми ще изгарят телата на убитите и само сухи бюрократични писма с шаблонни съболезнования до близките ще им напомнят, че някога са имали млади и силни синове и братя, изпълнени с енергия и мечти за щастливо бъдеще в демократична и цивилизована Русия. 
Както през 2014 г. и сега властите извиват ръцете на родителите на загиналите момчета да подпишат декларация за „неразгласяване на военна тайна“, която военна тайна произтичала от «интересите на Руската  федерация». „Няма война. Няма загинали. Няма гробове. Само някакви хора са изчезнали“, пише в посланието си Лев Шлосберг.  

Вчера украинското правителство се обърна към Международния комитет на Червения кръст с молба да транспортира телата на убитите руски войници в родината им. Защото не може да се разчита на милосърдието на Путин и на руските генерал-главорези. До този момент, на четвъртия ден от бойните действия, руското Министерство на отбраната не е съобщило за нито един загинал или ранен свой войник, сякаш руските войски се състоят от безсмъртни шотландски бойци или от киборги, способни да регенерират всяка пострадала част от тялото си.

„Извинете! Не знаехме, че участваме във война...“

Десетки пленени руски войници се оправдават, че изобщо не са били информирани, че подразделенията им са пратени на бойното поле, че не са били обучени и въоръжени, не са имали намерения да се бият или да гинат във война срещу близкия украински народ.
Същата подла и цинична политика спрямо собствения личен състав бе прилагана и през 2014 г., когато танкови батальони по време на стрелби и тренировки на полигоните край Ростов на Дон бяха хвърляни на бойното поле срещу украинските оръдия и ракети без никаква предварителна подготовка и психологическа нагласа.
Западни и украински медии сочат примери, при които възрастни мъже с голи ръце арестуват руски новобранци, взимат им оръжието и техниката и ги предеват на своите въоръжени сили. Социалните мрежи са изпълнени с анекдотични сюжети като клипа, който показва украински тракторист, спрял да помогне на руски танкисти да си оправят двигателя и който се шегува: „Момчета, да ви издърпам ли до руската грраница?“
Вероятно заради провала на сухопътната операция на Генералния щаб Путин разпореди кадировски главорези от Чечения да бъдат хвърлени срещу Киев – една от столиците на православието. Дали кремълският диктатор е съгласувал решението си с др. Гундяев?

Разузнавателни централи и антипутински сайтове съобщават, че

професионални войници отказват да се бият в Украйна

На границата с Луганск, в руския град Белгород, около 5 000 професионални войници са отказали да се включат в бойните действия. Войниците са се позовали на подписаните с руската държава договори, в които не са фигурирали задължения като „участие в бойни действия на украинска територия“. Истинската причина, разбира се, е била нежеланието на младите мъже да умират за пропадналата путинска кауза в боеве срещу силно мотивираните украински патриоти.

ukraina_voina27_2.jpg

„Победили, бля...“

 Всеки ден от войната струва на руската хазна 20 млрд. долара. „Победителите“ вече изпитват недостиг на оръжия и боеприпаси. Военните заводи ще могат да изпълнят направените поръчки за муниции до три-четири месеца. Дотогава може би Путин ще трябва да обяви пролетна или ковидна ваканция. Не достигат или изобщо няма суровини и материали за боеприпаси, които досега са били доставяни от Словения, Германия и Финландия. Свършили са и дроновете на „непобедимите“ руски ВВС. Нека другарите Радев и Янев пак да кажат, че санкциите „не работели“.
Затова на старшите командири е било заповядано да обстрелват граждански обекти като жилища, газопроводи, депа и хранилища за ядрени отпадъци. И да обясняват, че попаденията са „случайни“. „Всичко става на война...“. Циничният план предвижда загубитне сред населението да предизвикат паника, която да нанесе поражения върху бойния дух на военнослужещите.  

„Пуй за Хутин“ от света

И Япония изключи руските банки от системата SWIFT.
Италия, Германия, Швеция, Ирландия, Австрия, Дания, Белгия и Исландия вече закриха въздушното си пространство за руски самолети. Скоро цяла Европа ще стане недостъпна за руски авиакомпании.
Европейският съюз, САЩ, Канада и Великобритания замразиха активите на Централната руска банка, изключиха две от най-големите руски банки от системата SWIFT и прекратиха достъпа на руските олигарси до западните пазари.
Турция затвори черноморските проливи за бойни кораби на Руската федерация.
Володимир Зеленский обяви, че Украйна създава  Чуждестранен легион с бойци от други държави, готови да се бият за украинската кауза.  
Безславно загина някакъв чеченски генерал с поетичното име Нурмагомед Гаджимагомедов, който бе застрелян от украински войници още на първия ден след театралното си пристигане в Украйна. 
В Русия учени, лекари, артисти и представители на други професии публикуваха антивоенни петиции и възвания. В десетки руски градове се състояха антивоенни митинги.
Повече от 150 000 души са напуснали Украйна като бежанци. Половината от тях са приети в Полша.

За пореден път се оказват пророчески словата на мъдрия класик на руската литература Салтиков-Шчедрин: „Руската власт e принудена да държи народа си в състояние на постоянно изумление. Засега не е зле, че в Европа срещу рубла ни дават половината от стойността й. Ще стане по-лошо, когато срещу рубла започнат да ни връщат юмрук в муцуната“.
Както и да завършат бойните действия, Путин вече е сред губещите. Огромният брой руски граждани съзнават, че бе допусната колосална политическа и военна грешка, дошла в резултат на въпиюща некомпетентност и параноична самонадеяност. Мало и голямо няма да забрави кому следва да благодари за тежките дни, които очакват държавата и гражданите. 
Питам се дали в килията на Милошевич в Хага някой ще пише писма до подполковник Путин?