Радев и Денков с нови бронирани мерцедеси за 1 млн, Църквата ги освети

Белоградчишкият епископ Поликарп освети новата придобивка на Националната служба за охрана /НСО/ от 3 чисто нови бронирани мерцедеси.

Всеки един от тях струва по един милион лева без ДДС. Бронираните машини ще се изполват от президента, премиера, председателя на парламента и чуждестранни гости.

"С кратка церемония НСО прие в състава си три нови бронирани леки автомобили от висок клас. Придобитите от НСО автомобили, както и всички други оперативни активи на службата, не са предназначени за конкретно охранявано лице, а ще се експлоатират по целесъобразност", посочват от службата в официално съобщение, озаглавено "Националната служба за охрана прие нова материална част", се казва в официалното съобщение от НСО.

"С новата материална част преимуществено ще бъдат посрещнати неотложните нужди на държавната охранителна служба за осъществяване на законовите функции на НСО по осигуряване на чуждестранни официални лица на посещение у нас, както и на лицата по чл. 20, ал. 1 от Закона за националната служба за охрана", се казва още в съобщението на службата. /БГНЕС