Радев със скандална честитка за ЧРД на Нинова: Пожела ѝ да управлява, надеждите на българите за демокрация били в нея

Президентът официално написа, че е пристрастен и не е държавен глава на всички българи

Корнелия Нинова и Румен Радев

Корнелия Нинова и Румен Радев

Президентът Румен Радев изпрати скандална честитка за рождения ден на Корнелия Нинова. В писмото държавният глава открито пожелава на лидерката на БСП да вземе властта, защото надеждите на много българи за справедливост и демократични принципи били насочени към шефката на левицата. Президентът, който уж трябва да е на всички граждани, изпрати поздравления, които приличат по-скоро на партийна агитация по време на избори. Самата Корнелия Нинова направи уникален гаф. В желанието си да се изфука с това, че е получила поздрави от Румен Радев, публикува лично писмо, в което на практика беше потвърдено, че държавният глава очевидно не е президент на всички българи, а си има любимци сред народните представители и лидерите на партии. Констатация, която беше направена от политолози, анализатори и дори от неговите избиратели още от първия ден, в който Румен Радев прекрачи прага на "Дондуков" 2.  

"Приемете сърдечните ми поздрави по случай Вашия рожден ден, Бъдете здрава, смела и мъдра! Надеждата на много българи за възстановяване на справедливостта и демократичните принципи в упралението на страната са фокурсирани в лидера на опозицията. Винаги сте демонстрирали последователност и решителност в своите действия. 
Пожелавам Ви сили, воля и енергия за битките, които водите в името на по-доброто бъдеще на Отечеството и благоденствието на сънародниците ни", се казва в скандалната честитка. 

Вижте пълния текст на скандалната президентска честитка, която Корнелия Нинова публикува на страницата си във Фейсбук:

radev_ninova_pismo.jpg