Раниха тежко при Изюм началника на Генщаба на въоръжените сили на РФ

66-годишният Герасимов е получи шрапнелна рана в десния крак, но няма опасност за живота му

Валерий Герасимов

Валерий Герасимов

Днес стана известно, че при Изюм (град в Харковска област) е бил тежко ранен началникът на Генералния щаб на армията на Руската федерация Валерий Герасимов. За това съобщава военният журналист и блогър Александър Шулман.

Армейският генерал е станал жертва на удар на военните сили на Украйна по команден пункт на агресора. По предварителна информация са убити 20 военнослужещи. 

66-годишният Герасимов е получи шрапнелна рана в десния крак, но няма опасност за живота му. 

ТВ каналът "Вертикал" съобщава, че началникът на руския генерален щаб Герасимов се опитва да напусне Изюм, където руснаците търпят огромни загуби, а доставките им са прекъснати.

По-рано въоръжените сили на Украйна унищожиха повече от 10 висши руски командири, включително поне шестима генерали.

Валерий  Герасимов е съветски и руски военачалник. Началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация – първи заместник-министър на отбраната на Руската федерация от 9 ноември 2012 г., член на Съвета за сигурност на Руската федерация.

Вчера съветникът на украинския президент Алексей Арестович съобщи, че 55-годишният генерал-майор Антон Симонов е загинал по време на атаката срещу командване на руската армия в Северна Украйна. Досега девет генерали са загинали в Украйна. 

Освен тях са загинали 36 руски полковници и над 300 руски офицери досега, предаде "Daily mail".

Украинското министерство на отбраната съобщи, че са убити над 23 000 руски войници, унищожени са над 1000 танка и са разбити близо 200 самолета от началото на войната.

Превод: Faktor.bg