Родолюбци почетоха с панихида паметта на ген. Тодор Кантарджиев (снимки)

снимки: Фейсбук на Никола Григоров

снимки: Фейсбук на Никола Григоров

Днес на гроба на прославения генерал Тодор Кантарджиев бе отслужена панихида по случай 78 години от неговата смърт. Въпреки студеното време, родолюбци се събраха, за да почетат паметта на командир на Сборната дивизия през Първата световна война. Организацията на панихидата бе дело на познатия на много хора истински български патриот Валентин Симеонов.

"И той е от забравените български генерали, защото е бил изключителен патриот, воювал и в трите войни за национално обединение - Сръбско българска ,Балкански и Първата световна война. И е побеждавал много противници, включително и руски генерали ,предвождали даже и прочутите руски казаци. Няколко пъти  раняван ,многократно награждаван, обичан и от войници и от народа. И един от малкото наши герои ,който се заема да опише събитията ,които е преживял през тези войни", родолюбецът-изследовател Никола Григоров във Фейсбук. 

"За да се помнят и героите ,участвали в тези войни и техните подвизи. И безкрайната им любов към нашата татковина България. За да я имаме нашата славна история. Накрая завършва своята летописна дейност с прекрасна биография за легендарния Чакър войвода от Самоков. Дълбок поклон и вечна му памет", казва още Григоров. 

todor-kantardjiev1.png