Румен Петков с фонтан от мъдрост! Ще търси отговорност от СЗО и ЕК за "фашизоидна пропаганда" на ваксините

Лидерът на ПП АБВ Румен Петков „разгроми“ СЗО, ЕК, ваксините и правителството в „гениално изявление“ във  „Фейсбук“ . По-точно в обръщение към българите, каквото и да означава това.

„Насажданият страх с мащаби, на които биха завидели 30-те години на миналия век, са фашизоидна пропаганда и налагане на страх. Трябва да се потърси отговорност от СЗО и ЕК за този страх, който убива и е отровил атмосферата вече за година напред", зове той.

„Ще внесем питане до правителството колко ваксини в крайна сметка ще получим и как – преценка на нашето Народно събрание, нашето правителство ли е колко ще получим, или някой ни е направил разпределение.
Тази цел да бъдат ваксинирани 70% от гражданите някой я е мотивирал, за да бъде поставена. Трябва да знаем мотивите за тази цел. Аз лично няма да се ваксинирам, но всеки от нас плаща ваксината. Фашизоиден подход е да ми се каже, че мога да се ваксинирам, но само с тази или онази ваксина. Слушам хората по улицата – те ни принуждават да се ваксинираме с тези ваксини, от които са взели рушвета. Чувам, че прибързаното производство може да доведе до реакции в организма с изключитено лоши последствия. Ако подпиша декларацията за информирано съгласие, аз си поемам цялата отговорност. Нито ЕК, нито държавата, нито производителят ще носят отговорност. Това са много въпроси, които останаха без отговор с последните месеци“, твърди Петков.
Мъчно му е май за руската ваксина, доколкото го познаваме. 

„Всички експерти, които говориха, обявиха, че срокът за ваксината е прекалено малък. В световен мащаб СЗО без да има необходимите аргументи, наложи правила, които не просто са екстремални, но и са вън от нормалния разсъдък – когато починал човек с COVID, да бъде обявен за починал от COVID, когато е починал с COVID, да не му бъде правена аутопсия. Наложи се един страх, който създаде условия да предприеме ЕК мерки за производството на ваксината. Това на пръв поглед е нормално действие на загриженост. 2 млрд. ваксини за 400 000 млн. население на ЕС. 2 млрд. на 200 000 млн. души, защото половината са с естествена имунизация, прави по 10 ваксини на човек. Някой трябва да обясни, че това не е корупция. За тези по 10 ваксини на човек плащаме ние, в това число българските граждани, които не сме дъното на Европа, а с нас бършат дъното. Ние плащаме милиарди, за да получим тези ваксини“, заяви Петков. 
Вероятно трябва да ги плащаме на Путин, за да не е фашизоидна работата? Като реакторите.