Русия ще наблюдава Черноморския регион с нов информационен център в Гърция

Русия и Гърция започват проект за създаване на център за информация за развитието и добрите практики за Черноморския регион. Това се случи след Среща на Съвета на министрите на външните работи на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество (ЧИС), съобщи Министерството на външните работи на Русия, предава РИА Новости, цитирана от "Фокус". 

„Русия и Гърция започват международен проект за създаване на център за информация и добри практики в областта на целите за устойчиво развитие на Черноморския регион, финансиран от руския доброволен принос към ЧИС“, казаха от министерството.

Отбелязва се, че на срещата са разгледани въпросите, свързани с взаимодействието, включително финанси, транспорт, малки и средни предприятия, култура, туризъм, информационни и комуникационни технологии, насърчаване на инициативите за улесняване на търговията, възможността за институционализиране на отношенията между ЧИС и Евразийския икономически съюз, развитието на сътрудничеството между ЧИС и Европейския съюз.