Руска пропаганда се вихри пред паметника на окупатора на България

Поредна руска провокация се вихри днес в центъра на София. Знаково е избрано мястото пред омразния паметник на Съветската армия, окупирала и заробила България за 45 години, алармират бдителни читатели на Faktor.bg.

Организаторите представят проект на хор „Турецкий“, под надслов „Песни на единството“. Опънати са няколко шатри. От две огромни плазми се излъчват концерти на популярния хор от различни столици на Европа. На големи транспаранти са разпънати надписи „От Москва с любов“. Навсякъде се веят руски знамена, говори се само на руски език, без превод на български. 

turecki_sofia1.jpg

Идеята на събитието е чисто пропагандна –  посветена на 80-годишнината от Отечествената война. С „песни на победата“, изпълнени от хор „Турецкий“ манипулативно се прокарва съветската и руската теза за войната – как нацистка Германия е нападнала вероломно на 22 юни 1941 година миролюбивия Съветски съюз. Но организаторите и дума не обелват за историческата истина, че войната започва години по-рано, с подлото нападение на войските на Хитлер и Сталин над Полша, които братски си я поделят, чертаейки планове за превземане и разделяне на Европа. Путинската пропаганда днес ненавижда истината, че нацистите на Хитлер и болшевиките на Сталин бяха съюзници и приятели, а дружбата им е скрепена от пакта Молотов-Рибентроп. 

Проблемът, че целият путински маскарад, прокарващ фалшивите тези за Втората световна война, се развива в столица, членка на ЕС и НАТО. А столична община дължи отговор на софиянци защо позволява събития, пропагандиращи исторически манипулации и фалшификации. Тенденциозно и позорно е, че „братушките“ са избрали за провокацията си паметника на окупатора, с единствена цел да унижат отново българите. 

turecki_sofia3.jpg

turecki_sofia4.jpg