Руски бизнесмен загинал при катастрофа на хеликоптер във Франция

Инцидентът е станал близо до град Ница

снимка: News.mc.

снимка: News.mc.

Основателят на Forex Club Вячеслав Таран е загиналият руски бизнесмен край Лазурния бряг в петък, съобщи Медуза. Загинал е и пилотът на самолета, който е бил нает от  бизнесмена. 

Двама мъже - пилот и руски бизнесмен, загинаха при катастрофа на граждански хеликоптер в Южна Франция, съобщи в петък БГНЕС, като се позова на Франс прес. Машината е летяла от Швейцария за Монако, а инцидентът е станал близо до град Ница.

Жертвите са идентифицирани като пилота на хеликоптера, нает от частната компания Monacair, и пътник - бизнесмен, който е "руски гражданин с малтийски паспорт". Друг очакван пътник за полета от Лозана до Монако "се е отказал в последния момент", съобщиха от Monacair за АФП.

За инцидента съобщава и изданието от Монако News.mc.

Информацията в изданието сочи, че хеликоптерът EC 130 е напуснал Лозана, Швейцария, малко след обяд. Точката на удара е била на Plateau de la Justice близо до Col d’Eze, над автомагистрала A8. Изданието добавя, че петдесет и трима пожарникари са изпратени на мястото, което се намира в труднодостъпен район.

От Monacair твърдят, че пилотът, който е бил на 35 години, "е преминал цялото си обучение в региона и го е познавал много добре", казват от фирмата и добавят, че хеликоптерът е бил изключително модерен.