Заловиха руснаци с подозрителна техника в автомобила им, опитвали да напуснат Косово

Медии съобщават за активиране на руски разузнавачи в град Призрен

Косовската гранична полиция арестува двама руски граждани за незаконно преминаване на границата на най-младата държава на Балканите със Сърбия, съобщава електронното издание на прищинския ежедневник Gazeta Express.

Инцидентът се е случил в сутрешните часове на понеделник при опит на руснаците да напуснат Косово и да влязат в Сърбия по алтернативен път в населената предимно със сърби северна част на страната. Арестуваните граждани са задържани за срок от 48 часа, а автомобилът, с който са се придвижвали, е конфискуван. „Двама руски граждани, мъж и жена, са арестувани, заподозрени в незаконно преминаване на границата между Косово и Сърбия. По нареждане на прокурора те са поставени под арест и превозното им средство е конфискувано“, съобщиха от косовската полиция.

Klna Kosova разкри, че арестуваните лица са Игор К. и Марина В., които притежавали подозрителна техника в автомобила си. Според телевизията мъжът има военно минало. Косовските структури за сигурност алармират за увеличаване на присъствието на руски граждани в страната, като медиите съобщават, че руските разузнавачи се опитват да организират вълнения в южния град Призрен.