Игор Ейдман: Симонян, Пригожин, Кадиров вият като вълци, но нямат сили да обърнат войната

Руски социолог разкрива какъв знак е „кървавата вендета“ на РФ в Украйна

Игор Ейдман

Игор Ейдман

Масираната ракетна атака на Русия срещу Украйна през октомври е кървава измама, която показа, че Руската федерация желае, но не е в състояние да унищожи украинската държава. Това казва в интервю за УНИАН руският социолог и явен критик на Путин Игор Ейдман.

Руските „идиоти“, по-специално ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров, олигархът Евгений Пригожин (който контролира частната военна компания „Вагнер“) и пропагандистите на Кремъл Владимир Соловьов и Маргарита Симонян живееха с чувството, че Руската федерация може да унищожи украинските комуникации, но не го направили от "душевна доброта",  коментира с известна доза ирония Ейдман.

"Те отдавна в канала Телеграм вият като гладни вълци в горите: "Кога ще ударим центровете, където се вземат решенията? Кога ще взривим мостовете на Днепър?“ Така вият, че виковете им достигат чак до „бащицата на народите“ (руския президент Владимир Путин – бел.ред.) – защо досега не е ударил украинците, не е взривил мостовете, не е разгромил Върховната Рада. Включително вият Симонян, Соловьов, Пригожин, Кадиров...”, – казва един от ревностните критици на Путин.

Социологът подчерта, че атаката срещу мирни украински градове от Руската федерация е престъпление.

„Бомбардирането на Киев и други големи градове в продължение на два поредни дни е кървава вендета... Те бяха демонстрация на всички онезе писъци за унищожаването на Украйна, което Руската федерация иска, но не се случи. Удари на камък. Русия има способността да се убива невинни  жители, но няма сили да обърне хода на войната с помощта на бомбардировките над мирни градове“, смята социологът.

Според него руският лидер, който нареди да ударят  Киев и други градове на Украйна, показа, че „дяволът не е толкова страшен, колкото го описват“.

Превод:Faktor.bg