Руският гражданин Гергов напуска НС на БСП

Корнелия Нинова разсипва партията е партията скоро ще й го върне, коментирал пред съпартийци пловдивският бизнесмен

Георги Гергов

Георги Гергов

Лидерът на областната структура на БСП в Пловдив и руски гражданин Георги Гергов е обявил тази вечер, че напуска Национaлния съвет на БСП.

Гергов е направил емоционална „изповед“ пред съпартийците си: „Взех решение са се оттегля като делегиран член на Националния съвет. Основният ми мотив е, че аз съм председател на втората по големина организация, а моят глас никой не го чува. Не може повече да продължава така", пише Епицентър.бг.

Впрочем, пловдивският бизнесмен не и избиран за член на НС, а влезе от пловдивската квота като делегиран член на висшия партиен орган. 

"Взимат се гласове само от най-близките до Корнелия хора. Който не е съгласен с нея, става като Иван Иванов. А тоя човек какво му беше, гореше за партията, с нея лягаше и с нея ставаше“, оплакал се Гергов. 

От БСП не са дали официално изявление по повод случващото се в структурата им в Пловдив.

Припомняме, че партийният проблем на Гергов дойде след многото сигнали от членове на партията за нарушения в работата на Областния съвет, чийто председател е той и проведеното заседание на ОблС на БСП. Изпълнителното бюро на БСП реши да изпрати цяла делегация от Общопартийната контролна комисия (ОПКК), начело с Кристиян Вигенин, да провери на място случая. Проверката установила груби нарушения на Устава на БСП,  отменила заседанието на съвета, свикан от Гергов, като противоуставен и не признала посочения от него „сламен” председател.

В БСП се заговори, че нарушенията са толкова тежки, че е възможно контролната комисията да излезе с предложение за изключването му от БСП.

В изказването си пред пловдиските социалисти тази вечер Гергов подчертал: „Така се саморазправя Корнелия. А около нея сбрала само хора, дето не ги е грижа за изборите, за листите. Само искат да са водачи и на държавна софра. Оня ден на срещата с така наречената проверовъчна /ОПКК/ комисия, какво ли е там, ми стана ясно, че аз преча.

Аз няма да се махна като председател, давам назад от национално ниво. Айде, дано сега това помогне да се спре проверката и да се спре да се пречи на пловдивската организация да работи, да се остави на мира. Ние сме пример за това как трябва се работи, даваме път на младите.

Аз трябва да свия напрежението към организацията. Не може тия около нея да искат да са само в листите. Аз казах, казвам го пак - победата на Корнелия ще е нейния крах, и то скоро. Тя не става. Аз я поздравих като я избрахме, макар че беше с манипулации и фалшификации. Ама не става! Разсипва партията, и партията скоро ще й го върне. Тя гледа само да е на хранилка и да мисли за нея си”.