Руският историк, убил любовницата си студентка, е затрил още хора?

Смъртта и на бивша съпруга на Соколов поражда съмнения

Олег Соколов и Анастасия Ешченко

Олег Соколов и Анастасия Ешченко

Руският историк Олег Соколов, обвинен в убийството на приятелката си Анастасия Ешченко, вероятно е затрил поне още двама души, написа в. Московский комсомолец.

Колега на учения от Държавния университет в Санкт Петербург пред изданието е разказал за случай, при който изследователят на миналото е бил съден за непредумишлено убийство. "Соколов участваше в снимките на исторически филм през 1981 г. Сред неговите задачи бе прокарване на реплика на кораб от началото на ХVIII век по река Мойка (протичаща през втория по големина град в в страната). Той толкова неумело управляваше възстановката, че я преобърна. Всички паднаха зад борда. Един от участниците потъна завинаги във водите, а Соколов се спаси. По-късно срещу него бе заведено дело за непредумишлено убийство. Целият случай обаче бе покрит. Аз лично смятам, че в тази работа има пръст баща му – Валерий, който тогава имаше високото звание във въоръжените сили", е разказал Егоров.

По думите на събеседника на таблоида смъртта на бивша съпруга на историка също е пораждала съмнения. Според официалната версия Анастасия Викторова е починала от рак на мозъка. "Новината за нейната кончина (2004 г.) бе шок за всички. Тя бе здрава, нямаше никакви оплаквания и изглеждаше прекрасно, допълнил е той. Според него след раздялата си с Викторова  Соколов е получил просторен апартамент в шикозен квартал в Санкт Петербург. Ученият вложи много пари в жилището си и го приписа на дъщеря си", е посочил още информаторът. Егоров е допълнил, че причината за развода са били системни изневери на Соколов.

"Моите съмнения се задълбочиха, след като видях стенограмата от показанията на Олег пред съда, когато той е казал, че Анастасия Ешченко се е превъртала във вещица, ми просветна. Той изричаше същите думи, когато се развеждаше с Викторова", е допълнил Егоров.

Соколов е бил арестуван след като се е опитал да изхвърли останките на Ешченко в река. (Новини. бг)