Съдия Георги Ушев: Не съм поддържал контакти с Мартин Божанов

"Не съм посещавал заведение с ограничен достъп, в което се влиза с карти"

Георги Ушев

Георги Ушев

"Не съм поддържал контакти с Божанов. Не съм посещавал заведение с ограничен достъп, в което се влиза с карти."

Това заяви Георги Ушев, съдия в Софийския апелативен съд, бивш председател на Специализирания наказателен съд и Апелативния Специализиран наказателен съд - при изслушване във временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов-Нотариуса.

Ушев отрече да знае за съществуването на групи за влияние в Специализирания наказателен съд и в Специализирания апелативния съд.

Ушев определи и като неверни твърдения на Веселин Денков и Ивайла Бакалова, които заявиха пред депутатите в комисията, че именно Ушев е разглеждал повечето мерки за неотклонение на Денков. "Удостоверявам всичко, което казвам писмено. Според нечии представи явно е трябвало да скоча в защита на обвиняемия. В името на какво трябва да правя това? По силата на каква логика? С какво е по-различен този подсъдим от останалите." - попита риторично той.

По думите му не е редно този подсъдим и неговите приближени лица да се изказват като последна инстанция и то в българския парламент. "Това е съдебна дейност, в която дори парламентът не може да се намесва", подчерта Ушев и се обърна към депутатите в комисията с думите да се замислят ни са ли въвлечени в "процес по изпирането на този подсъдим."

От своя страна Настимир Ананиев от ПП-ДБ обясни, че връзките между Мартин Божанов-Нотариуса и Петьо Петров-Еврото излизат на много места. "Опитваме се да разберем максимално публично и да получим тази информация. Много е трудно институционално да получим информация. За съжаление, имаме откази от различни институции да ни се предостави информация", сподели депутатът и поиска да знае дали Ушев е познавал Петьо Петров-Еврото и ходил ли е в ресторант "Осемте джуджета."

"Не съм ходил в "Осемте джуджета", категоричен е Ушев. Той съобщи, че е виждал Петьо Петров-Еврото, но отрече да е имал контакт с него. /БГНЕС