Шарън Стоун: Заради "Първичен инстинкт" загубих попечителството над сина си

"Знаеш ли, че майка ти се снима в секс филми?" - попитал съдията четиригодишния й син

Шарън Стоун в сцена от "Първичен инстинкт"

Шарън Стоун в сцена от "Първичен инстинкт"

Актрисата Шарън Стоун твърди, че една от най-известните й роли е станала причина да загуби попечителството над сина си през 2004 г. Звездната изява на Шарън Стоун в хитовия филм "Първичен инстинкт" от 1992 г. е накарала съдията да предостави попечителството над сина й на бащата, твърди актрисата.

"Знаеш ли, че майка ти се снима в секс филми?"- Стоун си спомня как съдията задал този въпрос на четиригодишния й син.

Отзвукът от сцената, в която тя се разголва за кратко, докато кръстосва краката си, я е накарал да избягва подобни роли, казва тя.

През 2000 г. Стоун и тогавашният й съпруг Рон Бронщайн осиновяват сина си Роан. Но когато двойката се развежда през 2004 г., съдията присъжда попечителството на г-н Бронщайн.

Загубата е причинила на Стоун тежка душевна болка, разказва тя пред водещия Брус Боци в подкаста Table for Two.

"Озовах се в клиниката "Майо" с допълнителни сърдечни нарушения в горната и долната камера на сърцето ми", каза Стоун. "Това буквално разби сърцето ми".

Като се има предвид колко много секс и голота се появяват по телевизията днес, Стоун каза, че отношението към нея след хитовия филм е било жестоко.

"Видяхте може би около 16 секунди от възможната ми голота", каза Стоун. "А загубих попечителството над детето си".

Стоун каза, че другите в Холивуд са я осъждали за ролята й в еротичния трилър като Катрин Трамел, писателка, която съблазнява полицейски детектив, изигран от Майкъл Дъглас.

"За тази роля ме номинираха за "Златен глобус", а когато отидох на церемонията по връчването на "Златните глобуси" и извикаха името ми, няколко души в залата се разсмяха", каза Стоун.

"Бях толкова унизена", казва тя. "Чувствах се така: има ли някой представа колко трудно беше да изиграя тази роля? Колко разтърсващо и плашещо беше това зе мен"?

Стоун каза, че сега избягва роли, в които жените са в сексуализирана светлина или са с мрачни характери. Но тя добави, че феновете не трябва да бъркат актьорите с техните герои.