Шефът на ЕП започна разследване срещу Ангел Джамбазки

Коментарите му за колегите от ЕП оглавиха водещите европейски медии

Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли започна разследване срещу българския евродепутат Ангел Джамбазки, съобщава Нова ТВ.

Действията са в резултат на искането на председателя на транспортната комисия към европарламента - французойката Карима Дали, и германския депутат Измаил Ертуг.

В началото на тази седмица двамата изпратиха писмо до Сасоли с искане Джамбазки да бъде наказан заради коментари за произхода им, които българският евродепутат направил пред медии и чрез социалната мрежа.

Засегнатите евродепутати са ангажирани с процедурите по пакета "Мобилност" - тема, по която представителят на ВМРО се изказваше активно по време на предизборната кампания за евроизборите.

Коментарите му за колегите от ЕП оглавиха водещите европейски медии.

Припомняме, за случая, че в ЕП проверяват изказване на Ангел Джамбазки, стана ясно преди дни. Заради медийния шум евродепутатът се видя принуден да се извини за расистките си коментари.

"Аз съм българин с корени в днешна Македония, Сърбия и Турция. И не бих се обидил, ако някой ме нарече българин от Македония. Но след като те са се почувствали обидени и искат извинения, те ги имат", заяви той.