Внукът на Пеко Таков събра бригада да чисти МОЧА от надписите срещу Русия и Путин

снимка: БНР

снимка: БНР

В София работници започнаха почистване на паметника на Съветската армия, след като преди дни монументът беше нашарен с надписи в подкрепа на Украйна, а част от фигурите бяха изрисувани в цветовете на украинското знаме. Сред "бригадирите", които следяха за изпълнението на задачата беше и общинският съветник от БСП - Иван Таков, внук на партизанина Пеко Таков и син на журналиста Янчо Таков. 

"Инициативата за почистване на паметника е на Градския съвет на БСП и на младежкото обединение на партията. Винаги сме имали последователна позиция по отношение на поругаването, премахването или разрушаването на паметници. Винаги ще бъдем против това нещо", заяви пред БНР общинският съветник от БСП. На репортажа прави впечатление, че заедно със свои колеги са застанали и наблюдават почистването на окупаторския паметник отстрани, без да вземат участие.

Припомняме, че граждани отново изрисуваха Паметника на съветската армия в София на 27-и февруари. С надписи "Окупатори", "Убийци", "Слава на Украйна" и "Путин вън!" те изразиха протеста си срещу руските агресори.