Скандал в НС: От партията на Трифонов се скараха на председателя Никола Минчев

Никола Минчев, снимка: БГНЕС

Никола Минчев, снимка: БГНЕС

Ива Митева от ИТН продължи "линията" от вчера на Слави Трифонов. Бившата председателка на Народното събрание се скара с остър тон на Никола Минчев, който реши, че трябва да отпадне точка от дневния ред за строежа на пътища.

Минчев прецени, че нямало нужда да се подлага на гласуване решението му. "Точката може да отпадне само с решение на народните представители!", заяви Митева от трибуната в пленарната зала. Припомняме, че още вчера Трифонов скочи срещу премиера Кирил Петков заради състезанието за управител на БНБ. Кандидатът на ИТН Любомир Каримански се оказа без подкрепа от останалите партии в управляващата коалиция, което ядоса Слави Трифонов и отговори остро на партньорите си. 

"Не е хубаво да се излагаме. тази точка е предложена от Настимир Ананиев. Дайте да гласуваме точката. Вземете да прочетете конституцията и правилника, не са "Война и мир", не са толкова дебели. Ако утре има паднали мостове, ще са на вашата съвест. Подписали сте се под точката, не изпадайте в ментални състояния и шизофрения", заяви Тошко Йорданов, който също се обърна към председателя на парламента.