Слави представил кабинета си на запис, Тошко Йорданов лъска имиджа на Николай Василев с нагласени въпроси

Освен че чете от аутокю, Трифонов не посмял да излезе и да говори на живо

Слави Трифонов

Слави Трифонов

Пълен майтап падна по време на пресконференцията на ИТН. Журналисти близо два часа се опитаха да разберат кога и как ще бъде представен ремонтираният кабинет и най-важното - новият министър-председател. Тошко Йорданов и Филип Станев търпеливо отбиваха питанията с царския шедьовър "когато му дойде време". Разговорът беше принизен до ябълки, дини и въртележки. 

На пресконференцията стана ясно още, че Слави Трифонов е представил кабинета си на запис, излъчен в партийната телевизия "7/8", въпреки че лидерът на ИТН чете всичко на аутокю. Филип Станев обаче отрече да са записвали шефа си преди изборите или преди да станат ясни изборните резултати. Накрая Тошко Йорданов взе думата от колегите, които уважиха събитието, и започна да чисти името на Николай Василев от информациите, които са се появили през седмицата в медиите. Василев заяви, че е продал БТК, но нямал нищо общо с електроразпределителните дружества и с "Булгартабак". Интересен беше фактът, че самият Йордано, още в началото на срещата с журналисти, се опита да им наложи дневен ред и ги призова да питат бившия царски министър по въпросите, които си беше подготвил. След като никой не влезе в капана му да лъска имиджа на Николай Василев, Йорданов си зададе питанията, за които беше подготвен предварително бившият кандидат-премиер. Очевидно сценаристите и екипът на Слави Трифонов още не са свикнали с новата атмосфера и все още не правят разлика между шоу и политика. Похватите, с които си служат, приличат на тези, с които правеха предаванията си почти 20 години на запис по БТВ. Подобни изказвания на политици, които не са на живо, сме свикнали да гледаме обикновено на Нова година. 

Тошко Йорданов се възмути как БНТ не излъчила записа със Слави на ТВ "7/8". Този път държавната телевизия излъчи цялата безкрайна пресконференция, за което вина имаха и някои колеги, които бяха дошли да зададат безброй въпроси. Нова ТВ също ощети зрителите си и прекъсна турските сериали, за да чуят какво ще кажат от ИТН. От бившата телевизия, в която се подвизаваше Слави Трифонов - БТВ, не издържаха и още по средата дръпнаха шалтера и продължиха програмата си, след като стана ясно, че така или иначе нищо ново няма да научим от събитието.