Руски комитет иска църквата да обяви Путин за светец след смъртта му

Навални бил Антихриста и църквата трябва да го анатемоса, настояват от комитет, който смята, че Путин се нуждае от духовна защита

Патриарх Кирил и Владимир Путин

Патриарх Кирил и Владимир Путин

Руският "Национален комитет+60" се е обърнал към патриарх Кирил с настояването "да бъдат положени всички усилия за сакрализацията" на президента Владимир Путин, съобщава "Росбалт".

Членовете на "Национален комитет+60" смятат, че "антихристът Навални ще се върне в Русия, за да всява смут" и държавният глава се нуждае от "специална духовна защита".

"Преди пришествието на Антихриста (в образа на Навални), ангажиран от враждебния Запад, РПЦ по Божия воля просто е длъжна да го анатемоса. Той ще дойде за да порочи праведния правител на Русия. По мнение на експертите, за укрепване на държавата всички йерарси на РПЦ са длъжни да поставят парадни портрети на Владимир Путин в цял ръст с бял квадратен нимб. Белият ореол символично отразява тайната на Божественото присъствие в него", се казва в обръщението.

Авторите предлагат също така тялото на Путин след смъртта му да бъде превърнато в "свети мощи".

Медията припомня, че през април 2018 година организацията поиска от патриарх Кирил да даде указания за създаването на "путинска икона на Богородица".

Малко по-късно през същата година те предложиха Путин да върне названието КГБ.

Превод: Faktor.bg