Огромен гаф: 24 часа след смъртта на Жорж Ганчев в БТВ върви шоу с майтапи за покойния политик

Не е ясно от телевизията, или от „Комиците и приятели” са проспали какво излъчват

Кадър от скеч с хан Боздуган

Кадър от скеч с хан Боздуган

В понеделник срещу вторник през нощта БТВ повтори епизод от шоуто Комиците и приятели”, в което в един от скечовете, в който Любо Нейков играе хан Боздуган, актьорът се майтапи с Жорж Ганчев. Политикът почина по-малко от 24-часа преди да бъде излъчено шоуто. Това е поредната сериозна небрежност, която проявяват се прави в телевизията.

Както Faktor.bg първи забеляза, през 2015 г. беше излъчено обедно повторение на „Шоуто на Слави“ с цял скеч, в който Виктор Калев имитираше Росен Плевнелиев. По същото време тогавашният президент скърбеше за 14-годишния си син Филип, когото загуби само два дена преди излъчването на скеча. В същия ден дори Плевнелиев и семейството му изпращаха детето.

Скечът на „Комиците и приятели“ от 2013 г. не беше толкова груб, колкото гаврата с Росен Плевнелиев в „Шоуто на Слави“. Ставаше въпрос за това, че героят на Любо Нейков имал резиденция до къщата на Жорж Ганчев във „Владая“. Изглежда изключително грозно и садистично да се пуска комедийно шоу, в чието съдържание е намесено името на човек, чието тяло още не е изстинало, а роднините му и приятелите му са съсипани. През 2015 г. от телевизията се извиниха за гафа на Росен Плевнелиев и на семейството му, а Слави си прекрати отпуската и поднесе извънредно извиненията си.  

jorj-ganchev.jpg

Жорж Ганчев